Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO
Povratak na članak

Tajnu Grenlanda otkrili klimatski detektivi: Nakon 28 godina 'iskopana' najniža temperatura Sjeverne polutke

"Rekordno niska temperatura izmjerena je na nadmorskoj visini od 3105 metara, nedaleko od topografskog vrha ledenog pokrova, a izmjerila ju je automatska mjerna postaja Klinck", priopćio je DMI.

Komentari 1

SI
sisavac
08:05 24.09.2020.

koja je točnost ovoga? iskopana najniža temperatura... na temelju čega (slika termometra?) su oni došli do ove brojke? ili se radi o procjeni, ono, telefonski imenik... jadna je ta znanost postala, dokaza ni za lijek. 50 godina nas muče sa podacima o zagrijavanju planeta, a onda skrivečki objave da su ostaci morskih organizama na temelju kojih su davali procjene imali sistemsku grešku, dovoljno je bilo da u jednom periodu bude malo toplije, i da oni kasnije ostavljaju tragove viših temperatura nego je to bilo u stvarnosti. a radi se o razdoblju od 500 mil godina. svi modeli imaju veliku grešku, prevelik utjecaj daju co2, a zanemaruju vodenu paru.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.