170 8°C
 • kapunjohan:

  Nemoguće je očekivati da će sve države ili narodi imati o nekoj ličnosti jednako mišljenje. Često je netko za neku državu pozitivna i velika ličnost a za drugu običan zločinac i to je tako i nemože se promijeniti pa i ... prikaži još! u našoj bližoj i daljoj povijesti. Isto tako nikoga ne mogu odriješiti od odgovornosti dobra dijela za zlo koje je učinio , samo što je često za nekoga zlo često je za nekoga dobro i tu nastaju problemi. Šira međunarodna skupnost te ličnosti ocjenjuje drugčije i zato su za nju , Musolini , Hitler i mnogi drugi slični likovi zločinci.

 • Avatar puky
  puky:

  Ako je mislio na izgradnju cesta, pruga, plovnih puteva koji su se izgradili u vrijeme vladavine Musolinija ne vidim zašto bi to bilo nešto loše?!?! Čak ni ćopavi zločinac broz nije sve loše radio, recimo to sa Golim Otokom za ... prikaži još! neposlušne drugove. Svi ti tamo zatočeni i ubijeni su bili partizanski zločinci.

 • stefj:

  Istina je da je Mussolini dignuo Talijansko gospodarstvo, da su se gradile ceste itd. Isto tako, Hitler je dignuo Njemačko gospodarstvo iz pepela... Ali pogledajte cijenu toga i posljedice. Njemački radnici su padali s nogu od posla i iscrpljenosti, a ... prikaži još! nisu bili niti plaćeni, pa je onda Hitler uveo robovsku radnu snagu (Židove i ostale nenijemce). Da nisu krenuli u rat, i Hitler i Mussolini bili bi svrgnuti s vlasti kada bi zanos nacije malo popustio... Takvi diktatori onda obavezno trebaju vanjskog neprijatelja, a ako su dovoljno jaki, rat je neizbježan. Imate i danas slične, evo npr. da Maduro ima jaču vojsku i da nema međunarodne zajednice, već bi neki susjed bio kriv za probleme i nastradao bi.

Još iz rubrike Vijesti

Ilustracija
3
Incident u Travnom

Naletio na pješaka pa ga pretukli njegovi prijatelji, žena galamila: Ubit ćete mi sina

Vrh HDZ-a nazočio 30. obljetnici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije
Poruke mržnje u HDZ-u

Lokalni šefovi trebaju kazniti autore poruka: 'Nisam policajac, pa zašto bih istraživao ičije poruke'

9
Katalonija
NEMIRI NA GRANICI

Zagovornici nezavisnosti Katalonije blokiraju promet između Španjolske i Francuske