Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajana Pernar

Istražuje se i bivša supruga Milana Pernara: 'Zatražila da sastave lažnu dokumentaciju'

Tajana Pernar
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
01.03.2018.
u 14:48

Poreznik Pernar optužen je za primanje mita od Zorana Mamića

Zbog sumnje u krivotvorenje dokumenata i sprječavanje dokazivanja, otvoreno je istraživanje protiv Tajane Pernar (38), bivše supruge poreznika Milana Pernara, kojemu se, zajedno sa Zdravkom i Zoranom Mamićem te Damirom Vrbanovićem, sudi za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Uz nju, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku istražuje i oca joj Marka Atlagića (62) te 63-godišnjeg poduzetnika iz Vodica. Nastavak je to, naime, zbivanja sa sudske rasprave u ponedjeljak u Osijeku.

Sumnja se, navodi Odvjetništvo, kako je Tajana Pernar zatražila od svoga oca i vodičkog poduzetnika da sastave lažnu dokumentaciju iz koje bi proizlazilo kako je Marko Atlagić iznajmljivao apartmane tvrtki tog poduzetnika, i to od 1997. do 2005. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o vodičkom poduzetniku Leonu Zrniću i tvrtki Lenox Commerce

- Obojica osumnjičenika su pristali i izradili te potpisali ugovor o zastupanju u pružanju usluga u domaćinstvu između trgovačkog društva iz Vodica kao zastupnika i drugoosumnjičenika kao iznajmljivača, te još devet ugovora o fiksnom zakupu apartmana koje je trećeosumnjičenik ovjerio pečatom trgovačkog društva iz Vodica – priopćilo je Odvjetništvo, navodeći kako je cilj bio "neistinito dokazivanje porijekla imovine".

Tajana Pernar
1/9

Plan su skovali i razradili, sumnja se, od 20. studenog lani do 26. veljače, kada je Tajana Pernar lažne dokumente dostavila u sudski spis, za potrebe dopunskog financijskog vještačenja.

Poreznik Pernar optužen je, inače, za primanje mita od Zorana Mamića.

Podsjetimo, zbog sumnje u davanje lažnog iskazivanja na suđenju Mamićima u Osijeku, Odvjetništvo od ranije istražuje i nogometaše Dejana Lovrena te Luku Modrića, kao i Modrićevu punicu Vesnu Juraić.

Inače, USKOK-ovi tužitelji u ponedjeljak su na sudu istaknuli kako su stava da je poreznikova bivša supruga Tajana Pernar u sudski spis dostavila nevjerodostojnu dokumentaciju, a sve kako bi umanjila milijunski nesrazmjer između prihoda i rashoda Milana Pernara. Krivotvoren je, naveli su, i popis gostiju koji su navodno boravili u apartmanima njezine obitelji u Vodicama. Dokazali su to, ističu tužitelji, i uvidom u informacijski sustav MUP-a o kontroli prelaska državne granice.

– Da rezimiram, poljski turisti koji su navedeni u dopisu Tajane Pernar i koji su navodno ljetovali od 2011. do 2015. u apartmanima obitelji Pernar, nisu nikada, prema evidencijama MUP-a, prešli granicu Hrvatske u tom razdoblju, niti su evidentirani u popisima gostiju Turističke zajednice Vodica – rekao je Petković. Krivotvoreni su, ustvrdio je on u ponedjeljak, i ugovori o zastupanju s tvrtkom Lenox Commerce od 1997. do 2005. godine. Sačinjeni su na memorandumu Lenox Commercea, na svakome je naveden IBAN i OIB, no ključno je kako je korištenje IBAN brojeva započelo tek 2012. godine. Usto, OIB je toj tvrtki dodijeljen tek 2011. godine.

Komentara 18

SO
SoloHan
16:30 01.03.2018.

Dobro ima li ijedan taj Pernar da je normalan

Avatar Snijeg
Snijeg
15:44 01.03.2018.

druzina...

IV
ivanlac27
15:56 01.03.2018.

Razlika izmedju uprihodovanog i vrijednosti imovine pernara iznosi 1,3 milijuna kuna u korist imovine, slucajna drzava?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije