Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjepan Benčec, otac 11-godišnje djevojčice koju je 2001. automobilom pregazio Elvis Tahirović

Taj čovjek nema grižnje savjesti

21.08.2006.
u 18:05

ZAGREB - Stjepan Benčec, otac 11-godišnje Tee koju je u siječnju 2001. pregazio Elvis Tahirović, pročitao je jučer u novinama da je čovjek koji je pijan usmrtio njegovu djevojčicu i nakon pet godina provedenih u zatvoru ostao isti i da je u stanju opet oduzeti nekome život! Pogodila ga je spoznaja da na Tahirovića nije nimalo djelovao ni zatvor, ni smrt njegove kćeri, jer i dalje vozi luđački kao i onog dana...

Uzrujao sam se kad sam jučer ujutro pročitao tekst o njemu. Supruzi nisam ništa rekao da je ne uznemiravam, ali sigurno je i ona pročitala. Ne znam, doista ne znam što bi taj čovjek trebao napraviti da ga maknu od upravljača? Što bi njemu trebalo učiniti da prestane to činiti... voziti i dalje onako, znajući da može usmrtiti još nekoga? Opet mi je prošlo kroz glavu sve što se dogodilo prije pet godina. Čovjek s vremenom pokušava zaboraviti, ali ne može. On nije pružio šansu mom djetetu da živi, teško se s tim pomiriti kazao je Benčec. U glasu mu se osjećalo koliko je pogođen i rezigniran. No, pokušavao je to prikriti, trudeći se što prije završiti razgovor s nama da izbjegne otvaranje starih rana.

Preplave vas različiti osjećaji kad pročitate da se čovjek koji vam je usmrtio kćer ni nakon pet godina provedenih u zatvoru nije nimalo promijenio i da ga grižnja savjesti, koje očito nema, nije natjerala da bude bolji čovjek. Osjetio sam ljutnju prema društvu koje dopušta da takav čovjek i dalje može biti za upravljačem. Društvo ga nije odgojilo, zatvor ga nije promjenio... Nakon svega čovjek se pita treba li takvu osobu maknuti iz društva? govorio je rezignirano.

Na posljednje pitanje je li se njegovoj obitelji Tahirović ikad javio telefonom ili pismom iz zatvora i ispričao se, Stjepan Benčec samo je kazao: Nikad ni slova od njega nismo dobili, no, iskreno, više to i ne želimo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije