Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Tadić:

Tadić: Srbija je zaslužila isti tretman kao i naš susjed Hrvatska

\'Serbian President Boris Tadic gives a press conference on May 26, 2011 in Belgrade to announce the arrest of war crimes suspect Ratko Mladic, the former Bosnian Serb army commander. Tadic said the e
Reuters/Pixsell
03.06.2011.
u 20:24

Jasno je da svatko tko je sudjelovao u zaštiti ili skrivanju Mladića morati odgovarati, rekao je srpski predsjednik

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas kako Srbija ne traži ući u EU preko reda, već samo ono što su dobile i druge zemlje poput Hrvatske koja je dobila i status kandidata, i datum početka pregovora o pristupanju, iako tada još nije izručila haaškog optuženika Antu Gotovinu, javlja agencija Tanjug pozivajući se na Frankfurter Allgemeine Zeitung.

- Mislim da je Srbija zaslužila isti tretman kao i naš susjed Hrvatska kojoj je dodijeljen status kandidata i datum početka pregovora o pristupanju - iako Hrvatska tada još nije izručila generala Antu Gotovinu koga je tražio haaški tribunal, a koji je kasnije i osuđen - rekao je Tadić dodajući kako Srbija traži "samo ono što su dobile i druge zemlje - pozitivnu reakciju EU na to da ispunjavamo kriterije".

Tadić je rekao kako se Srbija, nakon uhićenja Karadžića, nadala skorom uhićenju i Mladića "jer je za svaki dan koji je prošao bez uhićenja Mladića, Srbija morala plaćati visoku političku cijenu".

- Znali smo da će Srbija imati problem s kredibilitetom sve dok ne pronađe Mladića i izruči ga Haagu. Sada kada smo to učinili mogu reći: konačno je gotovo - rekao je Tadić i dodao kako je sada namjera do kraja dovesti i slučaj Gorana Hadžića, posljednjeg optuženog koji je u bijegu.

Odgovarajući na pitanje hoće li neki srbijanski političari snositi posljedice zbog pomaganja skrivanja Mladića,"možda čak i bivši premijeri", Tadić je odgovorio da je to moguće "ali ne želim ništa prejudicirati" jer "jasno je da svatko tko je sudjelovao u zaštiti ili skrivanju Mladića morati odgovarati".

Ključne riječi

Komentara 356

OB
-obrisani-
03:38 04.06.2011.

zagi...fafa...

OB
-obrisani-
03:41 04.06.2011.

tera me ovaj zigi...odoh da sanjam nesto lepo...recimo srbiju do tokija...do kraja galaksije....haj...ostajte zdravo....gledamo se...

OB
-obrisani-
03:37 04.06.2011.

a i inace od te eserihije boluju uglavnom zene koliko ja znam....posto se one tamo nesto brisu pa prenesu iz debelog creva u mokracne kanale.....to ti bolje znas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije