Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke proizvođača

Tadić: Roba iz Srbije teško dolazi na hrvatske police

tadic
Davor Puklavec/Pixsell
24.11.2010.
u 22:46

Tadić kaže da je Srbija otvorena za investitore iz Hrvatske i da oni nemaju nikakvih poteškoća.

Predsjednik Srbije Boris Tadić u Dnevniku plus HTV-a iznio je podatak da je Srbija u posljednjih godinu dana izvoz povećala 20 posto zahvaljujući plivajućem tečaju svoje valute, odnosno smanjenjem vrijednosti dinara. Time je postigla konkurentnost na vanjskom tržištu, što je velika boljka hrvatskog gospodarstva.

Govoreći o ulasku srpskog kapitala na naše tržište, Tadić je kazao da je velika poteškoća to što je u Hrvatskoj stvoren dojam da on nije dobrodošao.

– Ako je tako, to nije dobro – rekao je predsjednik Srbije. Kazao je da su mu se srbijanski proizvođači žalili da njihova roba ne može doći na hrvatske police, posebno za turističke sezone.

Stvaranje zajedničkih proizvodnih kapaciteta, poput Kostićeve ideje da spoji resurse za preradu šećera i u poljoprivredi investira u uzgoj šećerne repe ili pak u autoindustriji s obzirom na to da Fiat Srbije planira od 2012. godine proizvoditi od 200.000 do 300.000 automobila, velika je šansa za oba gospodarstva. Mnogi hrvatski proizvođači mogli bi se uključiti u taj veliki posao u Fiatu, kao što je svojedobno Jugoplastika proizvodila za Zastavu.

Tadić kaže da je Srbija otvorena za investitore iz Hrvatske i da oni nemaju nikakvih poteškoća.

Osim o aktualnim političkim pitanjima, predsjednik Srbije govorio je i o ljetovanju svoje obitelji na Brijunima. Kaže da je ta dva-tri pansiona htio platiti, ali nije bilo načina, a on će ga pronaći jer je čist račun duga ljubav. Spomenuo je i da se u mladosti htio zaposliti kao svjetioničar, ali su ga u Lučkoj kapetaniji u Splitu odbili jer je psiholog, a ne električar ili strojobravar.

Komentara 27

PE
Peacemaker
15:09 25.11.2010.

Koji su to srbijanski proizvodi, a koji bi prošli u hrvatskoj?

JS
ja sam gladan
12:06 25.11.2010.

Je,istina je. Pa probali su već devedesetih \"osloboditi\" naš dućan. Pa nije prošlo.

CH
chemica
00:00 25.11.2010.

Ma ote k vragu i vi i onaj nesretni Todorić koji nam uvaljuje grašak \"made in Srbija\". Ne znate ni grašak napravit. Dobro, vi ga bar još uvijek uzgajate. Drugo negativno iskustvo mi je bilo sa čokoladom za kuhanje iz jednog njemačkog trgovačkog lanca. Jeftino da ne može biti jeftinije, a govno ima više veze s čokoladom. Bar po izgledu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije