Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tadić: Pomilovanje S. Rimca Mesićeva je anticivilizacijska gesta

tadić, mesić
24 sata
Autori: zb, IČ/VLM
08.01.2010.
u 12:08

Kada hrvatski predsjednik na odlasku pomiluje zločinca koji je ubijao srpsku djecu samo zato što su druge nacionalnosti, onda je to čin za svaku osudu, izjavio je Tadić.

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je pomilovanje ratnog zločinca Siniše Rimca anticivilizacijska gesta hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji se ne može opravdati, prenosi B92. 

>>Predsjednički akt milosti: Svaki se treći pomilovani vratio zločinu

>>Mesić na Kosovu dočekan svečanije od ostalih državnika iz regije

- Kada hrvatski predsjednik na odlasku pomiluje zločinca koji je ubijao srpsku djecu samo zato što su druge nacionalnosti, onda je to čin za svaku osudu i duboka antieuropska i anticivilizacijska odluka s one strane razuma - izjavio je Tadić.

Tadić smatra da je  "ta odluka još jedna u nizu, među koje spada i današnji posjet Prištini, kojima Mesić na vrlo učinkovit način kvari odnose sa Srbijom ostavljajući ozbiljan i nepotreban teret svom nasljedniku".

Siniša Rimac (36), bivši pripadnik rezervnog sastava MUP-a, osuđen je na osam godina zatvora za ubojstva u Pakračkoj poljani, koji je, kako je to nedvojbeno ustanovio Vrhovni sud, osobno sudjelovao u likvidacijama srpskih civila krajem 1991. 

Josipović ne bi pomilovao Rimca

Na pitanje kako komentira Mesićevo pomilovanje Siniše Rimca, predsjednički kandidat Milan Bandić samo je kratko izjavio da je predsjedničko pomilovanje akt milosrđa.

- Ja bih pomilovao svakoga koga Komisija za pomilovanja potvrdi, tj. svakoga tko ispuni uvjete Komisije - objasnio je Bandić.

Predsjednički kandidat Ivo Josipović za Tportal je izjavio da će institut pomilovanja, koji je akt političke milosti prema osuđenicima, koristiti pod vrlo strogim uvjetima.

- U pravilu, neću davati pomilovanje za slučajeve teških kaznenih djela poput ubojstava, silovanja, ratnih zločina ili kaznenih djela organiziranog kriminala - kaže Josipović dodajući da u tom kontekstu, načelno, ne bi dao pomilovanje ni Rimcu.

Komentara 547

BP
bpz
15:25 08.01.2010.

Vuk vuku da je vuk(!?).

BP
bpz
19:29 08.01.2010.

Vuk vuku kaže da je vuk!

DU
Deleted user
12:50 08.01.2010.

Ko\' to tamo peva ????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije