Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susjedski odnosi

Tadić: Još uvijek ima onih koji mržnjom hrane svoj patriotizam

\'01.04.2011., Smederevo, Srbija - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se s predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadicem i predsjednikom Vlade Republike Slovenije Borutom Pa
HaloPix/PIXSELL
01.10.2011.
u 20:18

Balkan mora postati mjesto suradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute svaka mržnja i osvet

Srbijanski predsjednik Boris Tadić kazao je danas, na komemorativnoj svečanosti posvećenoj žrtvama nacizma u Jajincima, kako na Balkanu još ima onih koji osvetom i mržnjom hrane svoj patriotizam i ambiciju da budu jači i drugačiji.

Budućnost se ne gradi na tim temeljima, dodao je Tadić govoreći kako danas  Srbija želi izaći iz povijesnih spirala nasilja i mržnje, i graditi svoje spokojstvo i blagostanje rješavajući mirno i na demokratski način probleme s onima uz koje živi.

Balkan mora postati mjesto suradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute svaka mržnja i osveta, nastavio je predsjednik Srbije. Naglasio je da Srbija istovremeno nikada neće zaboraviti svoje žrtve i pristati na prekrajanje povijesti.

- U Srbiji, u kojoj se čvrsto vrednuje antifašistička tradicija, svaki čovjek i svaka nacionalna zajednica prihvaćeni  su kao ravnopravni članovi društva, kazao je i nastavio:

- Budite sigurni da ću i nadalje braniti građanska i ustavna prava svih građana i da ću braniti mir i jednake mogućnosti za sve.

Komentara 325

Avatar WindFucker
WindFucker
22:13 01.10.2011.

Svemirac, pametan kao i uvijek...

MA
matokan
12:02 02.10.2011.

Sta je sa podvalama,lazima itd,itd.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
12:02 02.10.2011.

srbe se jednostavno NE MOŽE ne mrziti! zato jer čim ih prestaneš mrziti (daš im mali prst), oni toliko izazivaju da čovjek odmah odustane (hoće cijelu ruku). tako je i tadić šutio jer je znao da su krivi za DR, onda se nešto malo ispričao, jer u njemu valjda ima trunčica ljudskosti, a kad su ga hrvati konačno počeli prihvaćati i pomalo opraštati, onda je uzdigao srpsku glavu i trkelja sve po starom, kao u vrijeme najgoreg rata protiv hrvatske!!! nevjerojatno je kakav je to beskrupulozan narod. od tog klanja koje su nam priuštili na pragu trećeg milenijuma, ko najgori ljudožderi, očekivao bi čovjek da će imati toliko poštenja da šute bar idućih pedeset godina, a oni opet maštaju o novom memorandumu SANU. stoga bi hrvatski sabor hitno trebao donijeti ustavni zakon kojim će zabraniti hrvatskim političarima odlazak u srbiju po instrukcije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije