Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVUGDJE GA PRATI

Što se krije u crnoj torbi koju Putinovi ljudi ne ispuštaju iz ruku

Posebna torba u Putinovoj pratnji
Foto: RTS
17.01.2019.
u 15:31

Kamere su u Beogradu snimile i zanimljiv detalj. Naime, u Putinovoj brojnoj sigurnosnoj pratnji isticao se posebno jedan tjelohranitelj

Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji očekivano prolazi uz sigurnosne mjere na najvišoj razini. 

O Putinovoj sigurnosti brine više od 5.000 srbijanskih policajaca i pripadnika tajnih službi te oko 300 do 350 ruskih pripadnika sigurnosti koji su, kako tvrde srbijanski mediji, ranije ovog tjedna već doputovali u Beograd.

 

Nakon što je Putin sletio u Beograd s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem prvo je posjetio Groblje osloboditelja Beograda. 

Tom prilikom kamere su snimile i jedan zanimljiv detalj. Naime, u Putinovoj brojnoj sigurnosnoj pratnji isticao se posebno jedan tjelohranitelj. On je čvrsto držao jednu crnu torbu i u stopu pratio Putina.

Kako pišu srbijanski mediji, radi se o posebnoj torbi - unutra se nalaze kontrole za nuklearno naoružanje Rusije. 

Poznate su scene iz američkih filmova u kojima se američki predsjednici ne odvajaju od naizgled poslovne torbe u kojoj se kriju kontrole za nuklearno oružje. No, za razliku od američke torbe koju zovu "Football", ruska verzija ima svoje ime - "Čeget".

Kako piše Blic, ime je ta torba dobila po jednom planinskom vrhu na Kavkazu koji bi u prijevodu značio - "crn".

Čeget u svakom trenutku omogućuje ruskom predsjedniku da bude u komunikaciji s ruskim vrhovnim zapovjedništvom nuklearnih snaga. Blic ističe da je jednom Boris Jelcinj čak i upotrijebio torbu i upalio Čeget 1995. zbog lansirane rakete u Norveškoj.

Srećom tada se radilo samo o meteorološkoj raketi pa nije došlo do reakcije...

VIDEO MiG-ovi dopratili Putina

Komentara 71

CR
crocro
15:54 17.01.2019.

Može biti da je ta torba izuzetno važna. Ali ako je izuzetno važna, zašto onda ne zaslužuje mjere sigurnosti da se nosi u lijevoj ruci, kako bi bila okrenuta i skrivena među ostalim članovima osiguranja a ne potpuno vidljiva javnosti. Ako je ta torba izuzetno važna, onda zaključujem da je cilj zapravo pokazati tu torbu javnosti, pa neka javnost nagađa koliko je važna. Pa ako je vidljiva torba američkog predsjednika onda će vidljivost pokazati i ruski predsjednik, tako da nije slučajno da se ta torba vidi u blizini predsjednika i to savršeno dobro. Sve ima svoj smisao.

Avatar poljicanin
poljicanin
16:05 17.01.2019.

Možda prosušena jaja sibirskog tigra?

DU
Deleted user
15:59 17.01.2019.

Danas na Večernjem samo pet važnih vijesti iz komšiluka.I kako onda da se komšije ne osječaju ugroženi i manje vrijedni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije