Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agresivna u vrijeme pARENJA

Svraka koje sije strah: Biciklist se preplašio ptice pa udario u stup i poginuo

Foto: Getty Images
1/3
16.09.2019.
u 18:06

Prošle je godine jedna svraka napala dijete koje je sjedilo u kolicima i krenula ga bosti u oči. Hitnom intervencijom roditelja ptica je otjerana, a mališan je skoro oslijepio.

Agresivna australska svraka i ove je godine 'zaslužna' za incident koji je ovog puta rezultirao smrću slučajnog prolaznika. Stariji biciklist (76) vozio se parkom Nicholson u Wollongongu, južno od Sydneya, kada je ispred sebe uočio svraku od koje strahuje cijela Australija.

Ova ptica u proljeće u vrijeme parenje postaje iznimno agresivna pa je ljudi izbjegavaju, sa sobom nose štapove za obranu, kao i kacige ako se voze biciklom.

Biciklist se poprilično uplašio ptice koja mu se ispriječila na stazi pa je u panici naglo skrenuo, udario u stup i zadobio teške ozlijede glave, prenosi CNN. Muškarac je ubrzo prevezen u bolnicu St. George u Sydneyu, ali je iste večeri preminuo.

Ove teritorijalne ptice počinju se razmnožavati u kolovozu i često napadaju ljude kako bi zaštitile svoju mladunčad od potencijalnih prijetnji. Prošle je godine jedna svraka napala dijete koje je sjedilo u kolicima i krenula ga bosti u oči. Hitnom intervencijom roditelja ptica je otjerana, a mališan je skoro oslijepio.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brezposlicar
19:44 16.09.2019.

Eto prilike da se isproba onaj stari reket koji umjesto strune ima celicne zice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije