Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL Grad Supetar podnio kaznenu prijavu Uskoku

Svpetrvs hoteli i Fond oteli teren NK Jadrana!

05.12.2008.
u 11:37

Nova afera na Braču. Zbog otimačine Velog placa, terena nogometnog kluba Jadran vrijednog 17 milijuna kuna, Grad Supetar Uskoku je podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba Fonda za privatizaciju i tvrtke Svpetrvs hoteli.

Od MIS-a pa dalje
Počeci ove najnovije bračke afere, koja u mnogome podsjeća na otimačine terena u režiji bivše predsjednice supetarskog suda Ivane Domić, datira još s kraja 70-ih, kada je u vrijeme održavanja Mediteranskih igara, trebalo Bračanima dati sredstva za sportski objekt. Tadašnja Općina nije mogla dobiti novac pa je s tadašnjom Hotelskom radnom organizacijom napravljen fiktivni ugovor o prijenosu prava upravljanja nogometnim igralištem u Supetru. Stigle su 90-e. Svpetrvs hoteli, pravni slijednik HRO Jadran, knjiži se na gradsko nogometno igralište, a u uknjižbi, osim prava upravljanja, dodaju i pravo korištenja.

Nisu se mogli žaliti
Stvar je mirovala godinama, sve do 2006. godine, kada Hrvatski fond za privatizaciju dopušta unošenje vrijednosti igrališta, više od 17 milijuna kuna, u temeljni kapital Svpetrvs hotela. U tom postupku Gradu Supetru nije priznat status stranke. Nije im dostavljeno rješenje pa se nisu mogli ni žaliti.

Paralelno su se vodili pregovori o povratku igrališta u vlasništvo Grada, no kako od toga nije ispalo ništa, supetarski gradski oci uvidjeli su da je vrag odnio šalu te da više nema vremena za gubljenje. Prošlog su tjedna zbog zloporaba pri unošenja igrališta u vrijednost temeljnog kapitala i bespravne gradnje, koja im je uskratila komunalni doprinos veći od milijun kuna, podnijeli prijavu Uskoku i MUP-u.

U vrijeme uknjižbe igrališta zamjenik direktora Svpetrvs hotela, ujedno i supetarski dogradonačelnik, bio je Božo Sinčić, danas HDZ-ov pročelnik Odjela za gospodarstvo splitske županije.

Odbijenicu za uknjižbu Grada Supetra potpisala je smijenjena predsjednica suda Ivana Domić, dok je sporno rješenje HFP-a potpisao tadašnji potpredsjednik Josip Matanović, optužen u aferi Maestro. Pregovore s Gradom je uime Svpetrvs hotela vodio prokurist Ivo Markusović, kojem sude u istom predmetu s Domićkom.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije