Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan od naših najznačajnijih arhitekata Branko Silađin:

'Svojedobno bi političari saslušali arhitekte, što nikako nije značilo da će ih i poslušati. Danas ni toga nema'

15.05.2022.
u 14:00

Arhitekti su doista poseban soj ljudi, stvorili su famu o svojoj posebnoj ulozi i značaju u formiranju pa čak i organizaciji svijeta, tako možda i ja to tako osjećam i tako reagiram, no njihova, naša uloga je posebna, ali samo kao vječno vjernih služnika svom vremenu i društvu. Društvu prezentiranom elitom koja svoju uspješnost demonstrira materijalizacijom. Ova konstatacija nipošto nije žalopojka, kritika ili defetizam, to je samo životna i povijesna činjenica.

Komentara 2

Avatar kenshi
kenshi
18:29 15.05.2022.

Arhitekti u Hrvatskoj još nisu dovoljno razvili svoju praksu. Još uvijek ih muči dvojba jesu li umjetnici ili inženjeri. Primitivci s velikom lovom i nadobudni političari previše usmjeravaju tok arhitekture i rezultati se vide na svakom koraku. Stoga je važno da se Arhitekti u Hrvatskoj uozbilje i postave kao struka a ne da ih zafrkavaju sitni činovnici, interesne skupine i korumpirani političari.

Avatar Cantor
Cantor
14:40 15.05.2022.

Većina moderne arhitekture je socrealističko smeće u bezbrojnim varijantama a većina arhitekata koji projektiraju takvo što se ne bi niti smjeli zvati arhitektima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?