Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumrak uma

Svoje sam obavio, rekao je bombaš i uvukao dim

bomba zagreb, raznio stan (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/7
19.12.2010.
u 10:55

Nakon eksplozije bombe zapalio se stan nesretne žene. Prema pričama susjeda, bivšeg je supruga već prijavljivala policajcima.

Tri eksplozije, ženski krikovi i goleme količine dima iz gorućeg stana u prizemlju probudili su u 6.45 u nedjeljno jutro stanare zapruđanske Baburičine ulice 19 u Zagrebu.

Lopatom razbili prozor

Nešto kasnije policija je pred njihovim očima privela Darka V. (55), bivšeg nevjenčanog supruga njihove susjede, zbog sumnje da je kroz ulazna vrata ubacio ručnu bombu u stan gdje živi S. B. (59). Eksplozija bombe zatresla je cijelu zgradu i izazvala požar, a iz gorućeg doma 59-godišnjakinju izvukli su njezini susjedi neozlijeđenu, ali u stanju velikog šoka. Nesretna žena je zatim bosa okolo trčala po snijegu i u očaju vikala “Ostat ću bez kuće!”. Ubrzo su stigli vatrogasci, policija i Hitna pomoć, a nešto kasnije se pojavio i sam bombaš s ruksakom na leđima. Zatražio je okupljene susjede cigaretu.

– Ja sam svoje obavio! – rekao je kratko.

U ruksaku je imao spremljenu četkicu za zube i druge potrepštine za boravak u zatvoru. Mirno se predao policajcima. Odveli su ga u postaju na kriminalističko istraživanje.

– Prvo se začula jedna jaka eksplozija, a zatim dvije manje, te njezini vriskovi: “Upomoć, ljudi!”. Zgrada, u kojoj žive i djeca te nepokretni invalidi ispunila se strašnim dimom – ispričali su susjedi koji su se poprilično nagutali dima i u svojim stanovima.

Vatra je zahvatila i stubište, a jedan stariji susjed istrčavši iz svog stana na stubište pokušavao je neuspješno otvoriti ulazna vrata i izvući susjedu van.

Međutim, nakon što je zaključio da je bombaš najvjerojatnije vrata zaključao izvana, dohvatio je lopatu, istrčao iz zgrade i razbio prozor u vrtu gorućeg stana.

– Bila je zbunjena, govorila je da mora naći ključeve i papuče, nije htjela izaći dok ih ne nađe, a iza nje je u cijelom stanu gorjela vatra i sukljao gusti dim. Susjeda i ja smo stajali u njezinom vrtu i nagovarali je da izađe, ali bila je u šoku. Pa sam ju preko prozora primio i izvukao van – ispričao je drugi mladi junak J. M. (26).

– Bilo je za očekivati, živjeli su skupa u tom ukletom stanu, u kojem je bilo problema i prije nego što su se oni doselili, oko pet godina.

Međusobne svađe tog neobičnog para bile su česte  - svjedočili su susjedi.

– Bila je sretna što ga se riješila. Govorila mi je da je prijavljivala njegove prijetnje, te da je imao i sudsku zabranu pristupa. U srpnju je promijenila i bravu, ali ni to očito nije pomoglo- ispričala je jedna stanarka.

Majstor na koturaljkama
Bombaša, susjedi su opisali kao neobičnog automehaničara koji je hodao uokolo spuštene glave uvijek u kombinezonu, a ponekad se znao i rolati. Bili su par bez djece.

– Susjedi si međusobno moraju pomagati, svatko bi napravio – skromno je komentirao svoje herojsko spašavanje stariji junak.

Komentara 36

NI
NicoleScherzinger
13:52 19.12.2010.

To su Hrvatski - \"Mr. & Mrs. Smith\" ;)

MM
Mladen Miletić
11:17 19.12.2010.

Dokaz kako smo dobri i humani bili prema Srbima. Skoro nitko nije bacao bombe čuvao ih za vrijeme poslje Srba kada bude drugi podmukliji neprijatelj na udaru. Sve što pišem to sam več i čitao recimo od Karle Del Pontrere Hrvati su posebno podmulo pokvareni nard. Meni možete minuse davati a Karlicu ste mogli optužiti i tražiti odštetu od suda tvrdeči da to nije tako ...

OV
over
00:58 28.12.2010.

naslov dostojan danasnjih urednika koji su novinarstvo diplomirali na zagoru i komandantu marku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije