Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGOSTITELJI NA KOLJENIMA
Povratak na članak

'Svoj restoran otvaram iz očaja. Vjerujem da će nas takvih biti oko 5000'

Pomoć države, čini se, nije dostatna, a da su ugostitelji na izmaku snage, objasnio je vlasnik Bernard Tkalčec

Komentari 25

ZJ
Zjako
11:06 29.01.2021.

Osnova Hrvatske privrede su birtije i dućani. Ne postoji proizvodnja nego kava i špica. Pustite ljude neka uživaju u kavi i rasprodaji

VL
PR
prokurator
09:49 30.01.2021.

"dajte nam da radimo"? dragi moj ugostitelju, ja imam 1 i pol faks, a profesiju sam već jednom mijenjao prije 3-4 godine, zbog stalne krize u kojoj nam se zemlja nalazila. u proljeće prošle godine sam ostao bez posla zbog lockdowna, pa sam nekoliko mjeseci kasnije opet morao naći posao u novoj struci. samo toliko...

VL
RE
redo
11:32 29.01.2021.

Vidim dosta komentara koji kritiziraju ekonomiju i činjenicu kako nemamo proizvodnje, već nam se ekonomija sastoji od usluga. Žalosno je da nakon 30 godina od početka kapitalističkog sustava u ovoj zemlji ima puno onih koji očekuju kako će država otvaratii proizvodna radna mjesta, kako će država otvarati tvornice, pogone..... Gospodo, izbacite taj socijalistički duh iz sebe i prestanite vjerovati u plansku privredu . Toga više nema. Prestanite se nadati kako će država obnavljati zgrade u vlasništvu pojedinaca, kako će država obnavljati oronule fasade i propala krovišta na privatnim zgradama ispred kojih su parkirani Audiji A6, Passati, BMW-i X5 i čiji vlasnici imaju, zlu ne trebalo, vikendicu na Viru ili Crikvenici. Kapitalizam je surov sustav, baziran na vladavini jačega, boljega, uspješnijega....I pustite ljude neka se bore za svoje poslove, za svoje ugostiteljske objekte, neka rade i žive od svoga rada.

VL
5S
505.scrtom
11:29 29.01.2021.

svi skupa se trebate dogovoriti i zatim otvoriti, to bi vrijedilo više

VL
DU
Deleted user
11:09 29.01.2021.

ko voli nek izvoli ja ne dok ovo ne prođe ....

VL
AB
ABBAbaraba
00:48 30.01.2021.

Premali je to broj.. Trebalo bi se nekako dogovoriti da svi otvore,nekakvi oglas od ceha ugostitelja da svi otvore i da se stane na kraj ovoj tiraniji stožera jer jbš bolest za koju ti treba testiranje, sumnjivog načina i rezultata, da bi znao da si bolestan jer nitko nema pravo da ti brani pravo na život, na preživljavanje, pravo na rad, pravo na egzistenciju da prehrani obitelj i od kud uopće pravo plenkiju, Berošu i ostalim rektalnim alpinistima da uskraćuju pravo da se prehraniš i živiš.. #nabijemvasnavirus #vasdemantirajubrojke #nebudicapak #zivizivot #virusjediozivota #sloboda

VL
MA
Maux
10:57 29.01.2021.

#idemnakavu

VL
Avatar Dalmacija
Dalmacija
10:53 29.01.2021.

Jadni li smo što smo dočekali. Ljudi ne smiju raditi. Dok su naši zaključani mjesecima u susjednim zemljama sve radi.

VL
Avatar Barba
Barba
11:10 29.01.2021.

Tako je to kad nam se ekonomija svodi na zimmer frei, HORECA i Hrelić poduzetništvo. Ugostiteljima treba platiti mjesečno 4000 kn po zaposlenom, fiksne troškove po fakturama i 1/12 prijavljene dobiti iz 2019.

VL
BE
Berlioz
12:25 29.01.2021.

Nadam se da će svi koji otvore lokale usprkos propisima, dobiti kazne pa će im onda biti lakše poštivati zakon. Važniji su ljudski životi i zdravlje od vašeg profita. Država vam uplaćuje novac za radnike, za fiksne troškove i time spašava živote. Vaš je problem što niste prijavljivali sav promet i što ste radili bez računa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.