Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAŽEN JELENIĆ

Svjetski mediji raspisali se o masonima u Hrvatskoj: 'Državni odvjetnik trebao je otići'

Svjetski mediji raspisali se o ostavci glavnog državnog odvjetnika Dražene Jelenića
Foto: Screenshot/NYTimes/Pixsell
20.02.2020.
u 09:26

Prvi je tekst objavio Reuters, a njegova struktura tek je kraće izvješće i svojevrsni pregled kronologije. Taj tekst poslije su preuzeli gotovo svi najveći svjetski mediji.

O ostavci glavnog državnog odvjetnika u Hrvatskoj Dražena Jelenića raspisali su se najutjecajniji i najugledniji europski i svjetski listovi. Vijest o aferi s masonerijom završila je, između ostalog, na Reutersu, NewYork Timesu, The Guardianu

Prvi je tekst objavio Reuters, a njegova struktura tek je kraće izvješće i svojevrsni pregled kronologije. Taj tekst kasnije su preuzeli gotovo svi najveći svjetski mediji.

"Hrvatski državni odvjetnik Dražen Jelenić odstupio je u srijedu nakon pritiska visokih dužnosnika nakon što je javno priznao da je član masonske lože u Hrvatskoj. To članstvo, tvrdio je Jelenić, ni na koji način nije utjecalo na posao. Međutim, nakon toga premijer Andrej Plenković kazao je da će Vlada razriješiti Jelenića ako on sam ne podnese ostavku. Cijela situacija stvorila je posljednjih dana u Hrvatskoj situaciju koja je otežala položaj glavnog državnog odvjetnika, izjavio je Jelenić dodavši kako je masonima pristupio nakon poziva prijatelja, a to mu je tada imponiralo", navodi Reuters u svom tekstu.

 

 

 

 

Komentara 7

BO
Bojnik
10:19 20.02.2020.

Masoni su najvece zlo koje je hodalo zemljom.

DU
Deleted user
11:25 20.02.2020.

A kako ste mislili da netko dolazi na tako visoke funkcije nego preko tajnih organizacija...

KL
klamerko
10:13 20.02.2020.

Evo za mene je ova vijest o tome kako su se "svjetski mediji"(anglosaksonski) raspisali o ovome puno spornija nego što bilo tko u ovim trenucima može zamisliti. Zašto su se raspisali? Zbog čega smo im kao prvo *mi* toliko važni? Kao drugo, koliko je bitna smjena državnog odvjetnika? ...u jednoj maloj Hrvatskoj? Koliko ljudi si postavlja ova pitanja? Meni to implicira na pretjerano zadirivanje u unutarnja pitanja Hrvatske jer koga to zaista briga u VB-u ili SAD-u? A očigledno itekako to međunarodne interesne skupine itekako zanima. Pa koliko slučaja smjene državnog odvjetništva ima u puno većim državama, a da mi ništa ni ne čujemo o tome i da nam to nije važno, odnosno da to nije VB-u i SAD-u važno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije