Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prve reakcije

Svjetski mediji: Hrvati kaznili vlast i okrenuli se ljevici

Kukuriku koalicija na Trgu bana Jelačića  (1)
Danijel Kasap/ PIXSELL
04.12.2011.
u 21:08

Poraz korupcijom okaljanih konzervativaca bio je očekivan s obzirom na srozavanje životnog standarda i nezaposlenost, javljaju iz svijeta

Opozicija lijevog centra je u vodstvu, pokazale su izlazne ankete, u odnosu na vladajuće konzervativce, javlja AP, i dodaje da takav ishod parlamentarnih izbora reflektira bijes birača zbog korupcije i visoke stope nezaposlenosti.

Kako dalje prenose, poraz korupcijom okaljanih konzervativaca bio je očekivan s obzirom na srozavanje životnog standarda i nezaposlenost u zemlji čiji je ulazak u EU predviđen za 2013.

Reuters javlja da se na današnjim izborima u Hrvatskoj očekuje smjena vlasti prema ljevici koja će morati prevladati gospodarski pad prije ulaska Hrvatske u EU.

Glasači će, javljaju, gotovo sigurno kazniti vladajuću konzervativnu stranku, a najavljuju i da će sljedeća vlada morati brzo djelovati kako bi sasjekla državnu potrošnju i spriječila potencijalno unazađivanje kreditnog rejtinga zemlje.

Slično izvješće donosi i BBC dodajući da je opozicija, pod vodstvom Zorana Milanovića, najavila neophodne mjere štednje i poduzimanje svih potrebnih koraka kako bi oživjela industriju i privukla strane ulagače.

Većina svjetskih medija također naglašava da je zanimljivo kako prema izlaznim anketama u Hrvatskoj pobjeđuje ljevica dok se Europa lagano okreće prema desno orijentiranim političkim opcijama.

Izgledna pobjeda lijeve opcije privukla je velik interes medija.

Za praćenje tijeka izbora iz stožera Kukuriku koalicije akreditiralo se oko 320 novinara, od čega ih je 74 stranih. Dozvolu za snimanje dobilo je petnaest domaćih ekipa s kamerama i četrnaest stranih ekipa iz Njemačke, Italije, Mađarske, Francuske, Slovenije, SAD-a i Švicarske, dok se iz regije akreditiralo dvanaest kuća. Zanimljivo je da se reporterka Al Jazeere Balkan na engleskom jeziku javila za Al Jazzeru International čije je sjedište u Londonu.

 

Komentara 10

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
22:21 04.12.2011.

sad kad su ljevicari pobjedili i obama je najavio da ce posjetit Hrvatsku odmah poslij svojeg 17 dnevnog odmora na havajima. ca se u mome selu rece : svoj svome.

19
-1-9-1-1-
22:53 04.12.2011.

Ne može biti puno gore nego što je sad, zato se bojim da će narod pomisliti da je ta nova bolja situacija postignuta zahvalom SDP-a i njihove koalicije i da će ih onda i nakon 4 godine ponovno izabrati! P.S. Nije hrvatska toliko močna a pogotovo neće biti ni u EU, gdje naš glas ništa ne mijenja!

OB
-obrisani-
22:21 04.12.2011.

e moj Narode sad cete tek vidit sta je sranje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije