Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularna igrica

Svjetska slava srpskog 'vampira': 'Oživio' 300 godina nakon smrti!

Petar Blagojević
Blic.rs
07.05.2013.
u 08:33

Jedna od trenutno najprodavanijih kompjuterskih igrica u svijetu posvećena je Petru Blagojeviću, "vampiru iz Srbije.

Jedna od trenutno najprodavanijih kompjuterskih igrica u svijetu posvećena je Petru Blagojeviću, \"vampiru iz Srbije, piše Blic.

Na četvrtom mjestu top liste specijalizirane internetske stranice www.bigfishgames.com nalazi se igrica \"Vampire Legends: The True Story of Kisilova. \"Kisilova\" je selo na dunavskoj obali u općini Kisiljevo u Srbiji, a igra se temelji na istinitoj priči o Petru Blagojeviću koji je umro 1725. godine.

Stravična priča kaže da je deset tjedana nakon smrti Petra Blagojevića, seljaka iz Kisiljeva, u osam dana umrlo devet ljudi u selu, a sve žrtve su prije smrti tvrdile da ih je posjetio Petar. Otvaranje Petrovog lijesa je sve uplašilo, jer tijelo nije pokazalo znake raspadanja, a oko usta su mu bili tragovi svježe krvi.

Kao što se to i čini s vampirima, potom su mu tijelo proboli kolcem i spalili, a legenda se održala do danas što pokazuje i vrlo popularna igrica.

>>Vlasti srbijanskog sela dijele savjete za zaštitu od – vampira

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije