Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svjetska banka: Srbija bi mogla ostati bez već odobrenih kredita

Novac
Arhivska fotografija
18.01.2010.
u 12:48

Iz Svjetske banke prigovaraju jer Srbija slabo koristi već odobrene zajmove, a "previše novca odlazi na mirovine", poručuje Simon Grey, šef ureda Svjetske banke.

BEOGRAD - Simon Gray, šef ureda Svjetske banke u Beogradu, izjavio je za dnevnik Blic da će Svjetska banka u travnju odlučiti hoće li  neki od već odobrenih zajmova Srbiji smanjiti ili će ih u cijelosti prenamijeniti drugim državama jer ih Srbija slabo koristi te joj stoga Svjetska banka neće odobriti niti jedan investicijski zajam, osim 200 milijuna dolara za potporu proračuna.

- Srbija bi trebala bolje koristiti zajmove jer bi se moglo dogoditi da ostane bez već odobrenih kredita. Zbog toga u travnju direktorica Svjetske banke za jugoistočnu Europu dolazi u Beograd da bi se uvjerila kako se troši novac iz odobrenih kredita - rekao je Gray i dodao da svjetska novčarska institucija zamjera Srbiji što zajmove koristi za isplatu plaća i mirovina pa je potrebna mirovinska reforma jer "previše novca odlazi na mirovine - 12 posto bruto domaćeg proizvoda".

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
20:41 19.01.2010.

Ovo se uopšte ne komentariše! koga briga za ono od čega se živi? Najviše komentara ima na temema o viskoj politici. Možda zato što se u to najmanje i razumeju pa ih ništa ne košta da lupetaju kao maksim po diviziji. Ovde, na ovoj temi, teško je lupetati. Većina ima astronomska zaduženja pa joj nije do šale na finansijske teme.

OB
-obrisani-
13:00 18.01.2010.

Svjetska banka se ljuti što Srbija ne povlači novac iz odobrenih kredita!?! Morat ćete dečki brzo odletjeti u Srbiju i to malo pogurati, dati miljun eura tamo, milijun ovamo da ih opelješite do kraja. Što oni imaju ne pvlačiti novac? Kako se k tomu još usuđuju trošiti ga na svoju ruku? Recepti Svjetske banke (a oni su zelenaška ispostava, utjerivači dugova \"običnih\" banaka) uvijek su isti: -smanjiti mirovine -otpustiti \"višak\" radnika iz državne uprave -smanjiti plaće -\"privatizirati\" ( bez eura naknade prepustiti imovinu svjetskoj mafiji) sve vrijednije firme u državi -na 100 godina dati koncesije na vodu mafiji etc.

OB
-obrisani-
14:37 18.01.2010.

cicibela Zaboravio si nadodati kako je Velika Britanija islandsku Landesbank (a zapravo Island) proglasila terorističkom organizacijom i izjednačila je s Al Quaidom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I to isključivo radi nepristajanja Predsjednika Islanda da potpiše akt kojim se Island obavezuje namiriti gubitke britanskih kockara i špekulanata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije