Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje u aferi agram

Svjedokinja: Vozila sam u Berlin. USKOK: Auto je evidentiran na granici s BiH

Suđenje u aferi Agram
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
04.12.2019.
u 11:37

Dijana Muhović kazala je da je u Berlin i Tuzlu išla službenim vozilom koje je sama vozila, a tamo se nalazila s ljudima s kojima je razgovarala o projektima

Dijana Muhović svjedočila je u nastavku suđenja za aferu Agram. Iskazivala je o putovanjima u Berlin i Tuzlu, te je kazala da je na ta putovanja išla po nalogu gradonačelnika Milana Bandića. Kako je kazala na oba puta je išla službenim vozilom koje je sama vozila, a u Berlinu i Tuzli se nalazila s ljudima s kojima je razgovarala o projektima.

Konkretnije, u Berlinu je trebala vidjeti kako izgleda organizacija njihovog Oktober festa, dok je u Tuzli razgovarala s hrvatskim generalnim konzulom o projektima koje bi Grad Zagreb trebao financirati.

Nije točno znala navesti kojim se sve ljudima nalazila, a nije ni precizirala kojim je putem putovala u Berlin. To se na koncu pokazalo bitnim jer je Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a progovorio o istinitosti njezinog iskaza u dijelu koji se odnosi na put u Berlin. 

Tužitelj je sudu predao MUP-ove podatke iz kojih proizlazi da je u dane kada je tvrdila da je službenim automobilom išla u Berlin taj isti automobil evidentiran kako izlazi odnosno ulazi iz Hrvatske u BiH na graničnom prijelazu Orašje.

Inače prije njezinog iskaza obrana je tražila da se iz njezinih svjedočenja isključi javnost zbog zaštite njezinog privatnog života no sud je taj zahtjev odbio. 

Isto tako odlučeno je da se ovom glavnom predmetu Agram pripoji dio nedavno potvrđene optužnice protiv Milana Bandića i Petra Pripuza te drugih, a koji se odnosi na način na koji je Grad Zagreb zbrinjavao otpad.

Komentara 4

NN
nista_ne_znam
12:04 04.12.2019.

Zastite privatnog zivota...a javnim novcem bi htjela raspolagati, jel.

DA
darwil
11:45 04.12.2019.

Kako sve Bandić utjeće na svjedoke,instrukcijama,lažima,dodjelom kučica.zapošljavanjima,obečanjima, a da je ostao u pritvoru suđenje bi za nekoliko stvari bilo završeno on u bajbuku i sudilo bi mu se za sljedećih 59 slučajeva kriminala.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
12:38 04.12.2019.

Išla je...u caffe bar Berlin..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije