Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Svjedokinja: 'Telefon je zazvonio oko pola šest, nazvala je šefica. Ukućani su počeli vrištati'

Požar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
11.01.2020.
u 13:51

Kako je kazala, osobno je poznavala jednog čovjeka koji je dolazio u kafić jer je bio stalni gost, dok je druge znala površno.

Novi detalji o požaru pomoćne zgrade doma za stare i nemoćne 'Zelena oaza' u kojem je smrtno stradalo šest štićenika upućuju na brzinu kojoj se širila vatra. 

- Bilo je užasno, telefon je zazvonio oko pola šest, nazvala je šefica. Ukućani su počeli vrištati - kazala je za 24sata članica obitelji jedne od djelatnica staračkog doma te jednog od štićenika navedenog doma. 

- Odvojene su dvije kuće, moj član obitelji je bio u drugoj kući, onoj koja nije planula. U toj velikoj kući nalaze se pokretni ljudi, a u maloj pomoćnoj, onoj koja je izgorjela, tamo su nepokretni. Ne znam koji je uzrok požara, vjerojatno instalacije. Može biti i da je netko pušio, dovoljan je jedan opušak - kazala je žena koja je zamolila za anonimnost. 

Kazala je kako je vlasnica Doma nazvala oko pola šest. 

- Članica obitelji je trebala biti slobodna, ali je odmah otišla na posao. Član obitelji mi je tu u staračkom domu pa smo svi odmah otišli tamo. Došli smo odmah nakon požara. Te dvije kuće su udaljene pola metra jedna od druge i kad je buknuo požar, svi su se probudili. Bila je panika, u sekundi je buknulo. Djelatnica iz prve kuće je otrčala na kat i nazvala vatrogasce čim je počelo gorjeti. Ali ništa se nije moglo poduzeti. Štićenici su paničarili. Djelatnica i šefica su odmah evakuirali sve - priča žena.

Ispričala je kako su odmah došli i ogradili ljude da ne gledaju mrtva tijela, međutim, ona ih je vidjela. Kako je kazala, osobno je poznavala jednog čovjeka koji je dolazio u kafić jer je bio stalni gost, dok je druge znala površno. 

- Šefica je jako loše, u šoku je. Bila je panika, ona je jako loše reagirala na ovu tragediju jer joj je jako stalo do tih ljudi. Gurala je da dom uspije i bio je dobar dom. Uvijek se tražilo mjesto više jer je tamo uvijek bila obiteljska atmosfera, ali sve je uvijek bilo popunjeno - ispričala je potresena članica obitelji jedne od djelatnica, piše 24sata. 
 

Ključne riječi

Komentara 21

AG
Agramer77777
14:13 11.01.2020.

tko je nadgledaval te ljude???smjestit nepokretne ljude u drvenu baraku???sramota!nadam se kak bu vlasnici završilu u zatvoru na malo duže vrijeme!većina tih tkz.domova je u rangu logora!truju ljude sa tabletama za smirenje i spavanje,a štićenici su kost i koža!samo kad se sjetim kak mi je baka izgledala nakon dva mjeseca!

CR
CroVictoria
14:29 11.01.2020.

Tko zna koliko je ljudi izgorilo i koliko je uopće bilo registriranih i neregistriranih u tom domu. Legalno i ilegalno... Ovakav pomoćni objekt ne može imati certifikat Umirovljeničkog doma... Sigurno ne može ispunjavati potrebite uvjete.

MO
Mostar1
14:23 11.01.2020.

Zalosno ali neko ce ovo dobro unovciti umjesto da ide u zatvor nepokretni nisu zapalili vatru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije