Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA DNEVNICE

Svjedokinja ispričala što je Saucha tražio za S. Zeljko

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
18.02.2020.
u 07:00

Svjedokinja se prisjetila i kako se Saucha protivio povećanju njezine plaće.

Bila sam jako bliska sa Sunčicom i razgovarale smo o svemu. Rekla mi je da ju je Saucha tražio da na račun primi neki novac za Sandru Zeljko i to zato što je Sandri Zeljko u ono vrijeme bio blokiran račun. Radilo se o naknadi za prekovremene sate, što se tada nije isplaćivalo. Sjećam se da sam bila na godišnjem odmoru, pa sam u sebi pomislila kako je to zapravo sreća jer sam u protivnom mogla biti uvučena u tu kombinaciju. I Sunčica je poslije bila bijesna što se sve to dogodilo, ali nije mogla odbiti Sauchu koji joj je bio nadređen, te je pristala, onako ljudski, pomoći Sandri Zeljko – kazala je Vesna Bičak Dananić, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Dnevnice.

Svjedokinja je bila tajnica Zorana Milanovića u vrijeme dok je on bio premijer, a iskazivala je o dijelu optužnice u kojem se navodi da je Saucha od Sunčice Batestin tražio da preko ugovora o autorskom djelu na svoj račun primi 4300 kuna za Sandru Zeljko, kojoj su tako plaćeni prekovremeni sati, iako se odlukom Vlade u to vrijeme prekovremeni rad nije plaćao. Saucha i Sandra Zeljko terete se za lažiranje putnih naloga te izvlačenje novca iz proračuna.

Svjedokinja se prisjetila i kako se Saucha protivio povećanju njezine plaće.

– U Vladu sam došla bez natječaja u timu Zorana Milanovića. Smatrala sam da mi, s obzirom na kvalifikacije, pripada veća plaća pa sam se obratila direktno premijeru. Saucha se jako naljutio zbog toga, ali smo poslije nastavili normalno komunicirati. Nisam mu to uzela za zlo jer sam se odlučila izboriti za sebe – rekla je svjedokinja, na što joj je Saucha replicirao: – Da, sposobni ste vi!

Komentara 5

DU
Deleted user
07:35 18.02.2020.

To se sve znalo od prvog dana kada je afera sa Sauchom izašla u javnost. On će fino do kraja odraditi svoj mandat u Saboru jer je njegova ruka potrebna vladajućoj većini (pa on je i spasio koaliciju upravo sa svojim presudnim glasom), i kao protuuslugu će time još malo kupiti vrijeme dok ga ne "stisnu". I evoooo, to je upravo to. Kako predvidivo, vjerodostojno i kvalitetno. I sad nek me netko demantira sa nekakvim protuargumentom, a da nije plaćeni pisač komentara po nalogu...?

DU
Deleted user
07:16 18.02.2020.

Nikad nije bilo zabrane ni za isplatu oko 50 000 kn brigadirki Pecek u morhu a odgovorne osobe modric major tanja i njima nadredjeni ..ni slova o tomu...ima se ...moze se...sve je to jedam lonac sauha zeljko major tanja modricc ante..za njih je zakon ...daleko...

DU
Deleted user
07:13 18.02.2020.

Nakon malo odmora - idemo opet MI. Kakve stetocine. I jedni I drugi I treci ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije