Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Svjedokinja: Gradonačelnik je diplomirani politolog koji ima povjerenje 3000 djelatnika koji rade za njega

Zagreb: Andrea Šulentić svjedočila na suđenju Milanu Bandiću
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
18.01.2021.
u 14:00

Među stvarima za koje se Bandić i ostali terete nezakonita su zapošljavanja, što je okolnost na koju je A. Šulentić svjedočila

Andrea Šulentić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika svjedočila je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku  suđenja Milanu  Bandiću i ostalima optuženima u aferi Agram. Među stvarima za koje se Bandić i ostali terete su nezakonita zapošljavanja što je okolnost na koju je A. Šulentić svjedočila.

- Zatražila sam izvješća o obavljenim inspekcijskim nadzorima Ministarstva uprave od 2012. do 2019.. Uvidom u te nalaze, ustanovila sam  da u 26 provedenih inspekcija nije utvrđen niti jedan prekršaj vezan za zapošljavanje ili premještaj u gradskim službama. Sektor za upravljanjem ljudskim potencijalima Grada Zagreba ima središnju bazu podataka o svim kadrovskim podacima koji su zaštićeni.  Niti jedan gradski pročelnik ne može ući u tu bazu podataka, ali može zatražiti uvid u dokumentaciju zaposlenika koji radi u njegovom uredu - kazala je A. Šulentić.

Kada ju je Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a pitao koja je obveza gradonačelnika kada je izričito opomenut da službenik ne zadovoljava uvjete A. Šulentić je odgovorila:

- Nisam u poziciji odgovoriti na to pitanje budući da je gradonačelnik odgovoran za svoj dio posla. Ne znam je li gradonačelnik opomenut.  Gradonačelnik je diplomirani politolog koji ima povjerenje 3000 djelatnika koji rade za  njega.

Iskazujući oko točke optužnice koja Bandića tereti da je Vidu Demarin poticao na lažno svjedočenje, svjedokinja je kazala da ju je Bandić upoznao s V. Demarin.

- Zamolio me da  budem pravna podrška i spona između gradskih upravnih tijela i zaklade koja se, između ostalog, financirala i aukcijskom prodajom umjetnina donatora i umjetnina u privatnom vlasništvu gradonačelnika. Neprodane umjetnine su se zbog nedostatka prostora vraćale vlasnicima koji bi ih čuvali do nove dražbe, a knjigovodstvo  zaklade je vođeno vrlo površno - kazala je  A. Šulentić. 

>> VEČERNJI TV Dario Juričan: "Meni je takav gušt kad ulovim Bandića u laži!"

Komentara 7

PO
poluprovokator
20:38 18.01.2021.

Ma.da covjek povjeruje..

DU
Deleted user
15:54 18.01.2021.

Svi sve znaju i vide, ali Premijer i Predsjednik toleriraju, podržavaju pa ček i potiču korupciju, nepotizam i kriminal. Vidi se to iz slučaja ovog lika kao i Daličke, Kovačevića, Todorića, Kuščevića, Žalac, Sanadera, Vidoševića, Horvatinčića, Kutle, a sad ii Žinića. Da ima volje i neovisnog pravosuđa Bandić bi odavno bio u dugogodišnjem zatvoru!

JA
JanezIQ45
19:59 18.01.2021.

Draga gospodjo nadam se da vam je jasno kako sredinom godine mozete zatraziti novi posao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije