Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Svjedokinja: Ako bi i vidjeli da netko ne zadovoljava uvjete, ne bi po tome postupali

Nastavljeno suđenje u aferi Agram u kojoj je optužen Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
24.02.2020.
u 14:41

U nastavku suđenja u aferi Agram svjedočili Zora Baković, Tamara Juzbašić i Boro Stipić

Krajem 2013. primljeno je 15 osoba, a među njima i ove za koje me pitate - Dijana Muhović, Vice Gulam i Stjepan Benko. Nije mi poznato kako su primljeni odnosno jesu li zadovoljavali uvjete. Mi u kadrovskoj takve stvari ne provjeravamo, jer dobijemo gotove ugovore. A ako bi i vidjeli da netko ne zadovoljava uvjete, nismo po tome postupali jer mi to nismo radili - kazala je Zora Baković koja je svjedočila u nastavku suđenja optuženima u aferi Agram na zagrebačkom Županijskom sudu.

Kazala je kako preko 25 godina radi u kadrovskoj službi Ustanove za upravljanje sportskim objektima, a iskazivala je oko nezakonitog zapošljavanja spomenutog trojca. Govorila je i o tome kako postoji članak pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, koji omogućava predsjedniku uprave Zagrebačkog holdinga da zaposli osobu koja formalno ne ispunjava tražene uvjete.

FOTO U nastavku suđenja u aferi Agram svjedočili Zora Baković, Tamara Juzbašić i Boro Stipić

Nastavljeno suđenje u aferi Agram u kojoj je optužen Milan Bandić
1/8

Prema njezinim riječima taj članak je više puta primjenjivan, a ona nikada nije vidjela da je uz primjenu tog članka  napisano i obrazloženje u kojem se navodi da je neka osoba tako zaposlena, iako je za to čula. Istinitosti njezinog iskaza prigovorila je obrana optuženika, a u prigovoru su naveli da joj je iskaz bio konfuzan i kontradiktoran.

Osim nje, svjedočili su Tamara Juzbašić i Boro Stipić koji su na sličan način iskazivali o tome kako je koncem 2013. zaposleno ukupno 15 osoba, među njima i D. Muhović, Gulam i Benko. Ni to dvoje svjedoka nije znalo kakva je bila procedura prilikom njihova zapošljavanja u holdingu, odnosno da nisu zadovoljavali uvjete.

 

VIDEO Građani se okupili ispred suda prije početka ročišta u aferi Agram

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
19:21 25.02.2020.

Vidjeli smo i pročitali koliko podataka se može saznati o nečijem namještaju, cipelama, odijelima, navikama, trošenju, imovini, pogodovanju - i bez moći i resursa koje imaju MUP, DORH, USKOK....koga vi to zafrkavate? Znamo mi da smo nazvani "stoka sitnog zuba"" i "oni idioti", no zapitajte se koliko je tim "idijotima" već puna kapa vaših laži i lopovština.

DU
Deleted user
20:32 24.02.2020.

Bandićevi pijuni odgovaraju, a on se bu izvukel kao uvijek. U koliko afera su ga stisnuli a izači će nevin s oslobađajućom presudom. Tako je to u lijepoj našoj. Ne u Zagrebu, pardon. Tu je sve namiješteno u zagrebačkom holdinguu samo veze pomažu. Glavni ROĐO je Milan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije