Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ VRHOVNI SUD

Svjedok: Tadića nikada nisam čuo da spominje Glavaša

drago tadić
Marko Lukunić/Pixsell
03.09.2012.
u 13:57

Mlinarević je u svom iskazu kazao kako je Tadića upoznao preko supruge, a njihov se odnos produbio jer je Mlinarević bio glavni inženjer u HAC-u, a 2010. postao je direktor sektora građenja.

– Dragu Tadića nikada nisam čuo da spominje Branimira Glavaša – ustvrdio je Ivica Mlinarević, direktor sektora građenja u HAC-u, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja osječkom poduzetniku Dragi Tadiću.

Tadića USKOK tereti za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša, osuđenog za ratni zločin. Mlinarević je u svom iskazu kazao da je Tadića upoznao preko supruge, a njihov se odnos produbio jer je Mlinarević bio glavni inženjer u HAC-u, a 2010. postao je direktor sektora građenja.

– Za što se Tadić tereti, doznao sam iz medija. Kada sam to pročitao, nazvao sam i njega i svog rođaka Mladena Mlinarevića (upravo optuženog u slučaju Planinska, op.a.) koji je navodno organizirao Tadićev ručak s Brankom Hrvatinom, predsjednikom Vrhovnog suda – kazao je svjedok.

Na tom ručku, prema USKOK-ovoj optužnici Tadić je pokušao s Hrvatinom razgovarati o slučaju Glavaš, no Hrvatin, koji bi trebao svjedočiti 6. rujna, prema iskazu koji je dao u istrazi, odbio je svaki razgovor o tome.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebali svjedočiti Davor Vukmirić, Petar Pripuz i Marina Dujmović Vuković, a za ovaj tjedan predviđeno je i svjedočenje Ivića Pašalića te Renata Obranovića, inače zeta bivšeg predsjednika Stjepana Mesića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije