Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ VRHOVNI SUD

Svjedok: 'Mršavi čovjek je nazvao Tadića, a onda mi dao 50.000 eura'

drago tadic
Sanjin Strukić/PIXSELL
29.01.2013.
u 16:15

Glavnina iskaza Z. Savičića vrtjela se oko 50.000 eura, koje je on posudio od Tadića, a ovaj od Petra Pripuza. Jer prema optužnici riječ je o novcu koji je Tadić posudio od Pripuza, kako bi ga dalje proslijedio kome je trebalo zbog Glavaša

Preko Tadića sam od njegovog poznanika posudio 50.000 eura Zoran Savičić, koji je za sebe kazao da je poslovni čovjek, s američkom adresom, svjedočio je kao svjedok obrane na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Dragi Tadiću, optuženom za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša.

Glavnina njegovog iskaza vrtjela se oko 50.000 eura, koje je on posudio od Tadića, a ovaj od Petra Pripuza, vlasnika C.I.O.S.A. Jer prema optužnici riječ je o novcu koji je Tadić posudio od Pripuza, kako bi ga dalje proslijedio kome je trebalo zbog Glavaša. No Savičić je u utorak kazao kako je on Tadića tražio novac jer je htio kupiti neki objekt u Istri, a u tom trenutku nije imao svog slobodnog novca. Tadić mu je zatim organizirao sastanak sa svojim poznanikom ispred hotela Laguna u Zagrebu, gdje je primopredaja novca i napravljena.

- Dovezao sam se do tamo s Ivanom Čurićem, a tamo nas je čekao visoki mršavi čovjek, koji se predstavio kao Petar. On je nazvao Tadića i dao ga meni, a nakon tog razgovora predao mi je kuvertu u kojoj je bilo 50.000 eura. Čurić i ja smo zatim otišli u Istru, a kako je natječaj za taj objekt prolongiran za koji mjesec, taj novac nisam iskoristio. Kasnije sam ga vratio Tadiću - kazao je Savičić. Svojim iskazom potvrdio je navode iz Pripuzova iskaza o načinu na koji se odvijala primopredaja novca, no Savičić je u probleme upao kada je počeo odgovarati na pitanja Tončija Petkovića, zamjenika ravnatelja USKOK-a. Jer tužitelja je zanimalo preko kojeg su graničnog prijelaza Savičić i Čurić ušli u Hrvatsku i kada, je li Savičić spomenutih 50.000 eura prenio iz Hrvatske u BiH, te koliko je puta i s kojih telefona u lipnju i srpnju 2010. Savičić razgovarao s Tadićem.

Svi odgovori Savičića na postavljena pitanja bili su neodređeni pa se tako nije mogao sjetiti je li 50.000 eura prenio preko granice, pohranio kod prijatelja ili položio u neku našu ili slovensku banku. Što se pak tiče Čurića, on je potvrdio da je vozio Savičića pred hotel Lagunu gdje je on preuzeo kuvertu s novcem, no nešto detaljnije o svemu nije znao reći. Tužitelj je na koncu prigovorio istinitosti iskaza obojice svjedoka, te je priložio podatke u ulasku i izlasku iz Hrvatske za Savičića i Čurića u spomenutom periodu, iz kojih proizlazi da su u zemlju ulazili i izlazili pojedinačno, no ne i zajedno, kako su u iskazima obojici tvrdila.

>>'Drago je govorio da pokušavamo oživiti mrtvaca'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije