Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga protiv Milana Bandića

Svjedočit će Jambo te pola gradske uprave Metkovića

Stipe Gabrić Jambo
Foto: Tino Jurić/Pixsell
05.11.2014.
u 22:30

Pred suca istrage u slučaju Agram će i Jambini stranački kolege i prijatelji Željko Alimić Ale, Ante Lozić, Vinko Vuković Liska, Željko Obradović Laca...

Kao svjedoci u istrazi protiv Milana Bandića zbog donacija za njegovu predsjedničku kampanju 2009. i 2010. godine, koje su se uplaćivale i nakon izbora, bit će pozvana polovica članova gradske uprave Metkovića te direktora javnih poduzeća iz tog vremena, na čelu s gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom, Bandićevim prijateljem. Uz Jambu, svjedočit će i njegova supruga Grozdana, kćeri Maša i Stanka te brat Božo. Svi su oni bili donatori Bandićeve predsjedničke kampanje prije pet godina.

Na popisu svjedoka iz ondašnje gradske uprave Metkovića su i Mato Mustapić, koji je bio zamjenik gradonačelnika, Milorad Dodig, pročelnik za gospodarstvo, Ivana Prović, predstojnica Ureda gradonačelnika, Tonči Jerković, pravnik Grada Metkovića i tajnik za poslove Gradskog vijeća, a ujedno i Jambin kum. Pozvani su i bivši direktori metkovskih gradskih tvrtki: Frano Vištica, bivši ravnatelj Vrtića, Jozo Bebić, ravnatelj gradske ustanove Sportski objekti, Željko Batinović, direktor gradskog poduzeća Metković razvoj. Tu je i Ivica Kaznačić, direktor poslovnice Euroherca u Metkoviću. Među svjedocima je i Mile Vidović, zaposlenik gradskog poduzeća Metković razvoj d.o.o.

Pred suca istrage u slučaju Agram će i Jambini stranački kolege i prijatelji Željko Alimić Ale, Ante Lozić, Vinko Vuković Liska, Željko Obradović Laca... Navodno su na popisu svjedoka i donatori Bandićeve kampanje koji nisu znali da su pomogli predsjedničku kampanju zagrebačkog gradonačelnika. Neslužbeno, među njima je i Vinko Vrcan iz Vrgorca, koji je navodno uplatio 90.000 kuna. Tvrdi kako ga je netko lažno potpisao. Isto navodi i Slavica Mijić iz Dubravica kod Metkovića.

>> 'Nisam svjedok pokajnik, Bandić je moj drugi brat'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije