Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPUSTI POLICIJE?

Svjedoci napada na Cetinju kritizirali crnogorsku policiju: 'Žena s vrećicama prošla je pokraj policije. Ubijena je'

Montenegro mass shooting
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/3
15.08.2022.
u 12:41

Jučer se javio i jedan svjedok za Antenu M koji tvrdi kako je on policiju obavijestio o pucnjavi već u 15.22, a ne 15.30 sati kako je policija kazala da je dobila prvu dojavu

Brojni svjedoci s mjesta napada na Cetinju počeli su istupati u medije i ukazivati na moguće propuste koje je napravila crnogorska policija, za vrijeme kada je Vuk Borilović (34) bio u krvavom pohodu u kojem je život izgubilo deset osoba. 

Neno Kaluđerović za kojeg se sumnja da je usmrtio Borilovića kako bi ga zaustavio u pohodu bio je saslušan u policiji te mu je oduzet pištolj. Načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru sigurnosti Podgorica Srđan Korać kazao je kako se čeka balistički nalaz. 

- Očevid je u tijeku, po nalogu tužitelja bit će proveden velik broj vještačenja... Utvrdit će se tko je sve bio prisutan na licu mjesta, njihova uloga, izuzet će se materijalni tragovi - kazao je. 

Obitelj napadača Borilovića je na sigurnom, a Borać je kazao kako zasad nadležni nemaju informacije ''koje ukazuju kako bi moglo doći do krvne osvete'', prenose crnogorske Vijesti

- Očekujem da to razumiju svi građani Cetinja i obitelji oštećenih. Svi razumijemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svjesni da oni nisu odgovorni za zločin - kazao je. 

>> VIDEO Ovo su žrtve pomahnitalog ubojice u Crnoj Gori: Jučer održan pokop Nataše (35) i njenih sinova

Nekoliko svjedoka od petka se već javilo te tvrde kako je policija učinila ''niz propusta'', a između ostalog nije dovoljno dobro osigurala mjesto zločina, prenosi Pobjeda.

- Kad je policija već bila na kritičnoj lokaciji i navodno je osigurala, kako nam to uporno tvrdi šef cetinjske policije Dalibor Šaban, jedan od očevidaca je vidio da jedna ženska osoba, sa vrećicama u rukama, nesmetano ide k svojoj kući u Medovini. Policijski službenici je nisu zaustavili, nisu joj ograničili dalje kretanje, niti je upozorili i tako je došla u zonu Borilovića. On je pucao u njenom pravcu i ubio je - prenio je svjedočenje jednog Cetinjanina koordinator Građanske inicijative ''21. maj'' Saša Zeković. 

- Uprava policije intenzivno pokušava demantirati gotovo svaki navod o propustima na Cetinju pri čemu ne pruža nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Filip Adžić i Zoran Brđanin, za sada, nisu reagirali u odnosu na neoborive tvrdnje građanina, koji je i očevidac događaja, a koji je pozvao policiju čak četiri puta kako bi ukazao što se događa na kritičnoj lokaciji - dodao je te najavio kako će istupa u idućim danima biti još. 

Jučer se javio i jedan svjedok za Antenu M koji tvrdi kako je on policiju obavijestio o pucnjavi već u 15.22, a ne 15.30 sati kako je policija kazala da je dobila prvu dojavu.

Medijima je prenio i ispis svih poziva toga dana koji potvrđuju kako je prvi poziv bio obavljen osam minuta prije službene prve dojave te da je trajao 26 sekunde. U 15.25 je ponovno nazvao dežurnu službu i u 16 sekundi razgovora nedvosmisleno kazao kako je u tijeku zločin. 

Načelnik podgoričke krimininalističke policije Zoran Bašanović demantirao je ove tvrdnje te kazao kako poziva u 15.22 sati nije bilo. 

- Mi smo ušli u provjeru tih navoda. Provjereno je i netočno je da je u 15:22 pozivana Uprava policije. Poziv u 15:22 nije registriran na broju 122 - kazao je te dodao kako je Protuteroristička jedinica policije obaviještena u ''15 i 30 i nešto''.

>> VIDEO Krvoproliće u Crnoj Gori: Ubijeno 11 osoba među kojima su i djeca, napadača (34)  usmrtio sugrađanin

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije