Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svinjska gripa prekinula nastavu u splitskoj privatnoj gimnaziji

gripa
Arhiva VL
28.10.2009.
u 16:07

Škola ima osam razreda s po 20 učenika, više od 60 djece ne dolazi na nastavu, no ravnatelj Plazibat vjeruje da će se situacija normalizirati do ponedjeljka.

SPLIT - Zbog bolesti većine učenika sutra i prekosutra neće se održati nastava u privatnoj gimnaziji Kraljice Jelene. Ravnatelj Ivan Plazibat potvrdio je kako je bolesno više od jedne trećine učenika, a i neki su profesori zbog simptoma gripe morali na bolovanje.

Škola ima osam razreda s po 20 učenika, više od 60 djece ne dolazi na nastavu, no ravnatelj Plazibat vjeruje da će se situacija normalizirati do ponedjeljka.

- Točno je da smo odlučili odgoditi nastavu kako bismo spriječili širenje bolesti među učenicima i profesorima. Broj oboljelih učenika se iz dana u dan povećavao pa je odgađanje nastave bilo najpametnije rješenje. Učenici su patili od grlobolje, visokih temperatura i malaksalosti. Vjerujem da se kod većine radi o virozi, a kod samo jednog je potvrđena zaraza svinjskom gripom - kazao je Plazibat.

Tvrdi i da je troje profesora bilo na bolovanju, jedan se vratio na posao, no danas su se još trojica osjećala loše. Dodao je da stanje nije alarmantno te da će izgubljene sate nadoknaditi bez problema.

Ključne riječi

Komentara 6

DO
doktorica
16:21 28.10.2009.

Sve je to reklama za Tamiflu.

IN
ingoman
18:32 28.10.2009.

Interesantno, skola koju pohadjaju djeca imucnih roditelja! Da,netko od njih je \"pustio vjetar\" pa, kako su,djeca imucnih roditelja,treba vremena da se skola prolufta.

OB
-obrisani-
21:56 28.10.2009.

@the voice tamiflu je otrovan kao i bilo koji drugi lijek,možda malo otrovniji,no ipak je sporedan.Prava pošast dolazi cijepljenjem.Danas je izišao i popis koliko ljudi u kojim zemljama namjeravaju cijepiti-čitaj potamaniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije