Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SE DOGAĐA?

Najveća nuklearna elektrana u Europi prijeti černobilskim scenarijem

12.08.2022.
u 23:01

Rusi optužuju Ukrajince za granatiranje prostora nuklearke, a Ukrajinci Ruse kako su u taj prostor postavili topništvo

Komentara 44

DU
Deleted user
07:47 13.08.2022.

"Ruski veleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzia izjavio je da Rusija ne podržava prijedlog kreiranja demilitarizirane zone oko nuklearke Zaporižja." Koji dio nije jasan?

DU
Deleted user
08:54 13.08.2022.

Po principu suverenosti naroda Rusija bi izgubila veći dio svog azijskog dijela a ni europski ne bi ostao u ovom obliku nego bitno manji. Za njih je najbolje da se povuku doma i plate ratnu odštetu.

IP
info_punkt
20:38 13.08.2022.

scenarij Černobila (lančana reakcija) ne može se dogoditi, jer se današnji reaktori mogu jednostavno ugasiti tj. "otrovati" bornom kiselinom. Problem je ipak što se može izazvati ekološka katastrofa, ako Ukrajinci pogode spremnike iskorištenog goriva, koje je vrlo radioaktivno, a puno su slabije zaštićeni od samih reaktora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?