Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola imigranata

Švicarska uvodi kvote za imigrante iz Srednje i Istočne Europe

švicarska zastava
Reuters/PIXSELL
18.04.2012.
u 23:06

Kvotama će se 6000 dozvola reducirati na 2000 za 2012. godinu te će njihovo implemetiranje stupiti na snagu 1. svibnja. Odnosit će se na useljenike koji dolaze iz Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovačke, Slovenije, Češke i Mađarske.

Švicarska je najavila da ponovo uvodi kovte za imigrante iz država Srednje i Istočne Europe, piše Reuters. Iz ureda vlade u srijedu je priopćeno da je riječ o ''zaštitinim mjerama'' koje su u skladu sa zakonima Europske unije koji se odnose na slobodno kretanje ljudi.

Kvotama će se 6000 dozvola reducirati na 2000 za 2012. godinu te će njihovo implemetiranje stupiti na snagu 1. svibnja. Odnosit će se na useljenike koji dolaze iz Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovačke, Slovenije, Češke i Mađarske.

Time će se pokušati održati dosadašnja niska stopa nezaposlenosti u zemlji, koja unatoč globalnim ekonomskim problemima, iznosi svega tri posto.

Desno orijentirana Švicarska narodna stranka krivi imigrante za niz problema u zemlji uključujući rast najma cijena nekretnina, rušenje kulturnih vrijednosti te gužve u javnom prijevozu.

Komentara 13

OB
-obrisani-
23:34 18.04.2012.

Pa u poravu su .Jasno su naznacene parazitske zemlje EU koje samo izvlace korist a nista ne dajui.Interesantno je zasto nema toliko emigranata sa Balkana,vjerovatno,zbog vise ponosa koji mi imamo.Jos je interesantnije zasto su Pojaci,Grci,Slovaci i ostali paraziti bolji od nas,Nemam odgovora bna to pitanje

BA
Batman9
06:32 19.04.2012.

Tako bismo i mi trebali imati kvote na broj debila na vlasti

DZ
dzukaficuka
23:27 18.04.2012.

Pa mi sad idimo u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije