Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasilje

Švicarska: U bolnicama 785 slučajeva zlostavljanja djece

austrija bolnica
Snježana Herek
11.05.2010.
u 09:39

U 80 posto slučajeva, osoba koja je zlostavljala dijete član je njegove obitelji, u 14 posto poznanik, a samo u šest posto riječ je o nepoznatoj osobi.

U bolnicama u Švicarskoj registrano je 785 slučajeva zlostavljanja djece u 2009. godini, priopćilo je Društvo pedijatara Švicarske, prenosi B92.

Najveći broj, 29,2 posto djece, fizički je zlostavljano, 27,8 posto seksualno zlostavljano, 27,2 posto bilo je bez skrbi i 15,4 posto psihički je zlostavljano.

U 80 posto slučajeva, osoba koja je zlostavljala dijete član je njegove obitelji, u 14 posto poznanik, a samo u šest posto riječ je o nepoznatoj osobi.

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:17 11.05.2010.

idiotizam pa doma su nas sve mlatili kaj vrage, barem, one koji su to i zasluzili, pa nikom nikaj, inace nebi imao ko da predaje püo skolama, jer bi njih 90% bilu u bajbukima i cuzama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije