Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predostrožnost

Svi vojni helikopteri koji su nedavno remontirani u Rusiji prizemljeni su zbog kvarova

Let helikoptera Mi-171 Sh
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
13.02.2020.
u 13:05

Razlog za tu odluku su učestali kvarovi, odnosno uočene pogreške napravljene tijekom remonta, a jedna od njih su, kako neslužbeno doznaje, krivo spojena crijeva za ulje koja služe za hlađenje motora

Iz MORH-a su danas obavijestili medije kako će zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ), general Mihael Križanec u 15 sati dati izjavu za medije ''vezano uz višenamjenske transportne helikoptere Mi-171Sh i aktualne aktivnosti njihova održavanja''. Tragom te obavijesti, Tportal je ekskluzivno doznao kako je Križanec u srijedu navečer zapovjedio prizemljenje svih deset spomenutih helikoptera koji su u posljednjih godinu dana vraćeni s remonta u Rusiji.

Razlog za tu odluku učestali su kvarovi, odnosno uočene pogreške napravljene tijekom remonta, a jedna od njih, kako neslužbeno doznaje, krivo su spojena crijeva za ulje koja služe za hlađenje motora. Zbog te pogreške piloti su cijelo vrijeme dobivali pogrešne parametre temperature ulja, što je u konačnici moglo rezultirati i zapaljenjem motora i što bi posadu i putnike u helikopteru moglo dovesti u životnu opasnost.

Video: Let helikoptera Mi-171 Sh

Ključne riječi

Komentara 14

KA
kamamalosutra
13:29 13.02.2020.

Prestanite lagati hrvatsku javnost !

Avatar R & I
R & I
13:31 13.02.2020.

SDP-e uništio MIG*ove, HDZ-e uništio helikoptere. Imamo sramotu od Vojnog zrakoplovstva i Ministara obrane.

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
13:23 13.02.2020.

Zna Rus sto je namjerno “popravio”. Nema nama vojnog oporavka dok se ne okrenemo od Rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije