Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA NESREĆA

Svi vitalni dijelovi kamiona bili su ispravni, na odmorište ušao brzinom od 90 km/h

Sisak: Vozač kamiona koji je skrivio tragediju kod Novske odveden na Županijski sud
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/12
09.06.2019.
u 09:47

59-godišnji Ivo F. policiji je u razgovoru rekao da je skrenuo kako bi natočio gorivo. Umjesto da je smanjio brzinu, on je brzinom od 90 kilometara na sat ušao na od morište

Kočnice, tempomat, svi vitalni dijelovi kamiona MAN zagrebačke tvrtke Marin Promet, koji je u petak oko 9.30 na odmorištu autoceste A3 sijao smrt, bili su ispravni, objavio je u nedjelju Jutarnji list.

Navode kako je to utvrđeno u subotu ujutro u kutinskoj Stanici za tehnički pregled uz prisustvo vještaka MUP-ova Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja, a to se pokazalo i tijekom probne vožnje. Isprobani su i tempomat i kočnice i nisu uočeni nikakvi nedostaci tijekom pregleda. Nisu radila samo svjetla koja su uništena u naletu na druga vozila, ali sve ostalo je na kamionu bilo ispravno.

Pišu i kako je očitanjem digitalnog tahografa ustanovljeno da je vozač Ivan F. (59) iz Zagreba od trenutka kad je krenuo s odmorišta kod Županje, gdje je odmarao nakon što je krenuo put Zagreba iz Beograda u kojem je utovario građevinsko ljepilo u vrećama, prevalio 140 kilometra i stalno je vozio brzinom od 90 kilometara na sat, sve do trenutka udara u auto zagrebačkih oznaka. Upravo taj podatak ukazuje da je vozač cijelo vrijeme koristio tempomat jer je nemoguće da bi nogom na papučici gasa čitavim putem održavao istu brzinu.

- 59-godišnji Ivo F. policiji je u razgovoru rekao da je skrenuo kako bi natočio gorivo. Umjesto da je smanjio brzinu, on je brzinom od 90 kilometara na sat ušao na odmorište. Prvo je udario u teretnjak zagrebačkih registracija i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje, gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje - stoji u tekstu Jutarnjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 19

KC
Kcro
10:05 09.06.2019.

Nemojte biti strogi suci jer ne znamo sto se covjeku dogodilo. Kao da mu je lako i kao da je htio ubit djecu.

CA
CarlElias
10:18 09.06.2019.

Ovo me podsjeća na jednog radeka koji je u jednoj stranoj zemlji na sličan način ubio dvoje ljudi, njega su isto tako vodali sa lisicama na rukama, razvlačili po svim medijima, čovjeku nisu dali mira čak ni kad se opuštao u partiji gofa. Ej zemljo moja, a svi smo jednaki i kako je radek colio tada reći "Svakome se to može dogoditi..."

AN
Antonia7
14:58 09.06.2019.

"Svi vitalni dijelovi bili su ispravni".."citavo vrijeme je vozio na tempomatu..90k/h".."u odmoriste je usao ne smanjujuci brzinu".."brat: imao sam dojam da me nije prepoznao..da je izgubljen".. E sad..zapitajmo se: 1.Da li je vozac sumanuti ubojica koji je isplanirano uletio uu odmoriste s nakanom da pregazi bilokoga tko se tamo zatekao? 2.Da li je vozac pokusao kociti da bi do se do benzinske stanice zaustavio na vrijeme..no u tom trenutku je ipak doslo do nekog kvara?? Ako je tako?..da li je dozivio sok kad je shvatio da nece uspijeti stati?.. 3. Da li je zaspao?..(malo vjerovatno..jer je ocito vidio skretanje na benzinsku!..i skrenuo) 4. Da li je mozda primijetio da mu nije dobro??..te je skrenuo u namjeri da stane..( mozda se radi o padu secera?..visokom seceru?..visokom tlaku?..niskom tlaku?..da li je dozivio laksi mozdani udar (brata nije prepoznao)..da li je dozivio stanje koje se u medicini zove TIA?..i jos je jaaako mnogo mogucih uzroka sto se aspekta zdravstvenog stanja vozaca tice. Uzasna je to tragedija. Iskrena sucut obiteljima djevojcica. Ali..dajmo tom covjeku sansu. Ne razapinjimo ga bez dokaza. Skinimo mu lisice.. Umjesto u zatvor..odvedite ga kod dobrog neurologa..interniste..psihijatra..okuliste. Napravite MR..angiografiju..CT..psihotest..ocni tlak..laboratorij.. Ako sve bude u redu..onda ga bez griznje savjesti mozemo okriviti. Jos jednom sucut obiteljima..ali budimo ljudskiji prema malom covjeku. Osobno ne vjerujem da je "sumanuti ubojica s nakanom.."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije