Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevarili tisuće ljudi

Svi su pričali o njihovu dobročinstvu, a sada je otkrivena grozna tajna

Kate McClure i Johnny Bobbitt
Foto: Gofundme.com
1/3
16.11.2018.
u 10:50

Kate McClure i njezin dečko Mark D'Amico pokrenuli su kampanju preko interneta kako bi sakupili novac za beskućnika koji je djevojci jednom prilikom pomogao. No čini se da su plasirali lažnu priču

Beskućnik Johnny Bobbitt iz New Jerseyja u SAD-u dirnuo je mnoge nakon što je objavljena priča kako je dao posljednjih 20 dolara jednoj djevojci koja je ostala bez goriva na cesti.

Ona je sa svojim dečkom, u znak zahvalnosti, pokrenula crowdfunding kampanju kako bi mu pomogla te su sakupili 400.000 dolara.

No, Kate McClure i njezin dečko Mark D'Amico prevarili su više od 14.000 ljudi koji su uplatili novac, a u prijevari je sudjelovao i navodni beskućnik.

Svi troje sada će biti optuženi za zavjeru i krađu obmanom, piše NBC10.

Oni su u javnost plasirali lažnu priču kako bi sebi priskrbili novac, doznaje se od izvora bliskog istrazi.

Foto: Gofundme.com

Njihova kampanja postala je viralna nakon što je Kate objavila priču kako je ostala bez goriva na autocesti u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, a u pomoć joj je priskočio beskućnik. Budući da nije imala kod sebe novac, on joj je rekao da se zaključa u automobil i pričeka dok joj ne donese gorivo s benzinske postaje.

Kako tada nije imala novca da mu zahvali, više puta vraćala se na mjesto gdje su se upoznali i donosila mu odjeću, hranu i nešto novca, a onda je odlučila pokrenuti kampanju preko stranice GoFundMe kako bi prikupila novac i Johnnyja maknula s ulice.

Gostovala je u brojnim emisijama, a novac se samo gomilao na računu sve dok se Johnny nije počeo žaliti kako mu par ne daje dovoljno novca.

Među pohlepnom trojkom tako su počele razmirice pa se u slučaj uključila policija.

Bobbitt je optužio par da novac troši na sebe, a oni su tvrdili da mu ne daju prevelike iznose jer troši na drogu budući da je u prosincu navodno potrošio više od 25.000 dolara na opijate.

Par je beskućniku kupio i kamper, no ponovno je izbačen na ulicu kada mu je McClure rekla da ga mora napustiti jer se nalazi na njezinu obiteljskom imanju. Kada se njezin dečko u rujnu pojavio na sudu, novinarima je rekao da će uskoro sve postati vrlo jasno. A taj trenutak očito je došao s obzirom na to da im svima prijeti optužba za prijevaru i krađu.

>> Je li ovo najsmotaniji pljačkaš svih vremena

Komentara 9

AN
AnteKino
11:20 16.11.2018.

Sigaran sam da će i kod nas sutra osvanuti ako ne ista sigurno slična ideja ....

SO
SoloHan
13:24 16.11.2018.

Reci ti njima Karolina, sve nevladine organizacije i inicijative su teška prevara, lijevičarskih neradnika.

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
12:55 16.11.2018.

"u američkoj saveznoj državi Philadelphiji" Karolina, kad već prepisuješ s neta bar prevedi kako spada jer takva država ne postoji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije