Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova teorija

'Svi smo mi Marsovci. Meteorit je život s Marsa prenio na Zemlju'

'Mars 1'
Nasa.gov
29.08.2013.
u 13:22

Nova istraživanja podržavaju teoriju da je Crveni planet bio bolje mjesto za početak života nego što je to bila Zemlja.

Znanstvenici na konferenciji u Firenci kazali su da je život možda počeo na Marsu prije nego što je stigao na Zemlju, piše BBC.

Nova istraživanja podržavaju teoriju da je Crveni planet prije nekoliko milijardi godina bio bolje mjesto za početak života nego što je to bila Zemlja. Znanstvenici već dugo istražuju kako su se prvi put spojila tri ključna molekularna elementa živih organizama: RNA, DNA i proteini.

Profesor Steven Benner kazao je kako su ih najnovija otkrića navela na teoriju da je život počeo na Marsu prije nego što su ga meteoriti "prenijeli" na Zemlju. – Dokazi koje imamo upućuju na to da smo svi mi Marsovci, da je život počeo na Marsu i da ga je ''kamen'' donio na Zemlju – rekao je Benner.

>>Hrvati koji žele na Mars: 'Predomislit ću se jedino ako...'

>>Na put na Mars bez povratka prijavila se i dva Hrvata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije