Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarni sajam u požeškoj školi

Svi se uključili u projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“

Humanitarni sajam
Foto: Ljiljana Marić/Večernji list
1/4
22.05.2014.
u 14:03

Fran Lisec, učenik 6 razreda Kanžlićeve škole na čiju ideju je pokrenut cijeli ovaj projekt izuzetno je zadovoljan. –Jako sam radostan i zadovoljan kako su se moji prijatelji i kolege uključili u ovu akciju. Nisam vjerovao da će to dođi do ove razine – kazao je Fran.

U požeškoj osnovnoj školi Antuna Kanižlića danas se tijekom cijeloga dana održava humanitarni sajam pomoći gladnoj djeci svijeta. Školski projekt pod nazivom „Gladnoj djeci za školski obrok" provodi se u suradnji s Udrugom „Marijini obroci Hrvatska" koja je dio međunarodnog projekta Mary's meals. Marijini obroci trenutačno hrane više od 894.000 djece u 13 zemalja, uglavnom Afrike.

-Ovaj prekrasni projekt kroz koji se osiguravaju obroci najsiromašnijoj djeci svijeta organiziramo drugu godinu zaredom. Drago nam je što su nam se pridružili svi naši učenici, njihovi roditelji i nastavnici te mnogi drugi. Isto tako potreseni smo situacijom u poplavljenim područjima te smo u ovaj sajam kojeg planiramo godinu dana nastojali uklopiti pomoć poplavljenima te smo u dvorištu škole pored naših štandova dali prostor Caritasu Požeške biskupije te Crvenom križu – objasnila je Ana Marija Biršić Glibo, vjeroučiteljica u školi dodajući da su tijekom cijele godine djecu nastojali senzibilizirati za ovaj projekt.

Fran Lisec, učenik 6 razreda Kanžlićeve škole na čiju ideju je pokrenut cijeli ovaj projekt izuzetno je zadovoljan. –Jako sam zadovoljan kako su se moji prijatelji i kolege uključili u ovu akciju. Nisam vjerovao da će to dođi do ove razine – kazao je Fran.

Sajam je posjetio i požeški gradonačelnik Vedran Neferović te zamjenik župana Ferdinand Troha.  

- Lijepo je što na ovakav način suosjećate s onima kojima je pomoć najpotrebnija, s onima koji su gadni. Vi ste pokrenuli ovu akciju sa suosjećanjem za djecu u Africi, nažalost ovih dana i u Hrvatskoj moramo pomoći ljudima koje je zadesila velika nevolja – kazao je gradonačelnik Neferović, otvarajući sajam.

Zamjenik župana Troha poželio je djeci da nastave ovu akciju te da ovo bude samo jedan početak humanog rada među najmlađima u gradu.

U sklopu sajma učenici su prodavali knjige, odjeću, nakit, igračke, kućne potrebštine i drugo te novčane priloge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije