Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka se zahuktava

Svi osim Pernara tvrde da će imati potpise, Ava ih skuplja u sex shopu

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
26.11.2019.
u 06:52

Zoran Milanović prekidanjem prikupljanja potpisa za kandidaturu za Pantovčak želi minirati pokazivanje mišića HDZ-u kojemu je cilj doći do brojke od 330.000

Dvoje kandidata za predsjednika države koji vode u anketama, Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović, objavili su da su prvoga dana prikupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu dostigli brojku od 10.000 potpisa potrebnih da bi bilo tko i formalno postao predsjednički kandidat.

Dapače, Milanović je jučer objavio da prekida s prikupljanjem potpisa jer ih ima više nego dovoljno te da će ih danas predati Državnom izbornom povjerenstvu, što je vjerojatno odgovor na neslužbene najave iz HDZ-a da će nastojati srušiti rekord od prije pet godina, kada je njihova kandidatkinja prikupila 330.000 potpisa.

Ne znaju za što potpisuju

S obzirom na to da nijedna stranka ne može računati da u ovoj utrci može poraziti HDZ, kojemu uz broj članova u prilog ide i činjenica da je na vlasti u državi, ali i u većini županija, gradova i općina, Milanović je prekidanjem prikupljanja potpisa očito htio minirati ovakvo HDZ-ovo “pokazivanje mišića”. U njegov stožer su, međutim, potpisi i jučer pristizali, a neslužbeno se moglo čuti da je samo reformist Radimir Čačić, kako javlja Hina, donio 7554 potpisa za Milanovićevu kandidaturu. Da bi i sami uskoro mogli prekinuti prikupljanje potpisa, najavljuju i iz stožera Mislava Kolakušića.

– Vrlo smo blizu potrebnog broja potpisa, a kada skupimo dovoljno prekinut ćemo prikupljanje jer ne želimo iscrpljivati ljude – kazao nam je voditelj Kolakušićeve kampanje Dražen Dizdar.

U stožeru Miroslava Škore također kažu da će potpisa imati više nego dovoljno budući da su, kako neslužbeno tvrde, brojku od 10.000 i oni dostigli već prvog dana. Žale se, međutim, da su u nekim mjestima imali problema sa štandovima budući da su gradovi prvo dali pa povukli dozvolu za prikupljanje, nastojeći dobiti više novca za potpisna mjesta.

HSLS-ovu kandidatu Dejanu Kovaču ne pada na pamet prekidati prikupljanje potpisa prije isteka roka za njihovu predaju, a objašnjava da mu je prikupljanje prigoda da se na štandovima izravno obrati biračima. Broj potpisa koje je do sada prikupio ne želi otkrivati, no primjećuje da je velik broj ljudi neinformiran za što se zapravo skupljaju potpisi, a nije im, kaže, poznata ni činjenica da svoj potpis za predsjedničku kandidaturu mogu dati samo jednom.

D. Orešković na dva štanda

I drugi, anketno niže rangirani kandidati, uglavnom tvrde da im prikupljanje potpisa ide dobro i redom vjeruju da im brojka od 10.000 neće predstavljati problem. Dalia Orešković potpise prikuplja na svega dva štanda, u Zagrebu i Rijeci, no računa da će njezinih 300 volontera “od vrata do vrata” uspjeti prikupiti željeni broj. Puno više potpisnih mjesta organizirao je bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, kojemu u prikupljanju potpisa po cijeloj Hrvatskoj pomažu članovi stranke Slobodna Hrvatska.

– Ide dobro, infrastruktura radi, uvjeren sam da ćemo uspjeti prikupiti potrebne potpise – kazao nam je Orepić. Jedini koji priznaje da ima problema s prikupljanjem jest Ivan Pernar. On je nešto prije ponoći u nedjelju na Facebooku obavijestio svoje simpatizere da dnevno prikuplja oko 850 potpisa i pozvao ih da se snažnije angažiraju. Ava Karabatić potpise je počela prikupljati jučer, i to u sex shopu u Gajevoj ulici u Zagrebu.

Komentara 33

CH
che99
07:02 26.11.2019.

ma za 5 minuta on to skupi po ustanovama za intelekt. hendikepirane

SI
Sirmen80
08:27 26.11.2019.

A jesu nam kandidati svestrani nema šta takve nema ni Zanzibar.

MR
MrGrickle
08:55 26.11.2019.

Ne skupljaju partije potpise samo za svoje kandidate već i za profesionalne raspršivače glasova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije