Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo sučeljavanje

Svi kandidati za šefa SDP-a složni: Čeka nas veliki posao

SDP sučeljavanje
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
15.11.2016.
u 21:01

Svih sedam kandidata za predsjednika SDP-a sučelilo su večeras u Osijeku, na četvrtom takvom skupu zaredom

Rasprava je odmah započela "vrućim kestenom" – pitanjem, zapravo konstatacijom o lošem pravosuđu u našoj zemlji.

- Pravosuđe je devastirano u doba kada je krenula i prva privatizacija '90-ih godina. I to nije učinjeno slučajno jer devastacija je osigurala onima koji su provodili tu privatizaciju da postanu stupovi društva – komentirao je Tonino Picula.

Loša iskustva i sama ima Gordana Sobol. - Spor za određivanje međe na jednoj djedovini vodim od 2002. i ne nazirem mu kraj – navela je Sobol.

Da je pravosuđe, kako kaže, "rak rana", složio se i Ranko Ostojić, a predlaže i referendum o problemima u tom području.

- Svatko tko tuži, dobije spor u Strassbourgu zbog dugotrajnosti postupka. Ovo je pravosuđe po mjeri HDZ-a i njihovoj pravdi i oni odlučuju kad će i koga optužiti – stava je Ranko Ostojić.

Bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić naveo je, pak, kako su, na početku mandata, zatekli 830.000 neriješenih predmeta na sudovima, a ostavili su 500.000.

- Slažem se da je pravosuđe veliki problem, no stvari su definirane Ustavom, ni zakonodavna ni izvršna vlast tu nemaju utjecaj. Je li to dobro rješenje? Po meni nije – kazao je on.

Lokalni izbori

Članove iz vukovarskog SDP-a zanimalo je, pak, kako budući lider stranke planira ojačati lokalne organizacije, osobito pred lokalne izbore.

- Osnovat ćemo stožer za lokalne izbore iza 3. prosinca, odredit ćemo gdje napadamo, gdje se branimo. Politička će akademija doći u svako mjesto. Ljudi na Ibleru će im konačno postati dostupni. Mi jedni drugima moramo biti pomoć i podrška. A tko će htjeti obnoviti mandat, morat će trčati – odgovorio je Davor Bernardić.

- Nemojmo imati iluziju da stranka može polučiti rezultat na lokalnim izborima, ako nije prepoznatljiva na lokalnoj razini – izjavio je, pak, Picula. Da ih čeka veliki posao, svi su složni.

- Moramo poraditi na stabilizaciji stranke kako se neki loši odnosi ne bi iskoristili i da nas se na lokalnim izborima ne potopi do kraja. Bude li loš rezultat na lokalnim izborima, buditi sigurni da ćete uskoro imati parlamentarne izbore koje će raspisati HDZ da pomete i nas i Most i sve koji im smetaju – poručio je Ranko Ostojić.

Bez dijeljenja u stranci

Pomirbu u stranci, a ne dijeljenje naglasila je, kao nužnu, i Vesna Škulić.

Tonino Picula naglasio je kako SDP mora biti u stanju pobijediti HDZ "i kada on nije na koljenima" te doći na vlast "bez grozda političkih stranaka, odnosno sa što manje partnera".

- Ali da bismo to uspjeli, prvo moramo prestati pobjeđivati sebe – naglasio je Picula.

- Na ovim izborima ne biramo nekoga tko je manje Zoran Milanović, više Ivica Račan, ili tko se može suprostaviti Andreju Plenkoviću, nego onoga tko bi mogao s nama ostvarivati političke ciljeve SDP-a, a to je puno više od izborne pobjede – poručila je, pak, Karolina Leaković.

Komentara 13

DU
Deleted user
21:20 15.11.2016.

Svi kandidati sdp skh su slozni da je drug tito najveci sin rodjen na ovim prostorima, i nece dozvoliti da se dira u njihovu svetinju.......

DU
Deleted user
08:29 16.11.2016.

Jesenti milu bigulicu, rečeno onako pučki a opet fino, jako se zabolje ona stvar i za kandidate za šefa SDP-a i za tu nakazu od stranke. Kad bi u Hrvatskoj postojalo i samo "d" od prave demokracije, tada bi ta stranka zbog svoje protuhrvatske te svjetonazorski i ideološki retrogradne politike već odavno bila bi izvan zakona te bi se po miloj volji mogla baviti ilegalnim radom, upravo kao nekad mati joj KPH.

MR
mrgud55555
09:31 16.11.2016.

Nista nije dokazano,stvarnost je da je spd.zelio g.k.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije