Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neispravni uređaji
Povratak na članak

Nova direktiva EU o kućanskim aparatima: Odnosi se na sve koji ih posjeduju

Europska komisija odredila je da se zamjenski dijelovi za određene uređaje moraju proizvoditi barem deset godina i da popravak mora biti moguć bez uništavanja uređaja.

Komentari 5

HR
hrkljus
15:36 02.10.2019.

Prljava politika, zasto ti zamjenski djelovi ne mogu biti dostupni i privatnim osobama, pa tko zna nek si sam popravi vesmasinu , a ne da uz djelove mora da plati i majstora i porez drzavi, od koje i onako nikakve koristi.

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:08 07.10.2019.

"Proizvođači to odbijaju zbog straha od moguće štete koju bi korisnici mogli nanijeti uređajima." Uređajima? Istim onim koji su vlasništvo kupca?

VL
ST
stefj
12:55 07.10.2019.

To sa smanjenjem stakleničkih plinova je isto trenutna fama dok ne izmisle nešto drugo... Nikada mi nije bilo jasno ograničavanje kuhala za vodu ili usisavača na 1 kW. Tako i tako se isto energije utroši ako se litra vode zagrijava s 2 kW pola minute ili jednu minutu s 1 kW... Ili mašina za suđe, u eko modu pere suđe 3 sata, inače može biti gotova za sat vremena... A što se tiče stakleničkih plinova - sadite drveće, stavljajte filtere na termoelektrane ili gradite nuklearke, a ne tu vrištati da ljudi moraju trošiti manje i nabijati im porez na trošenje energije... Inače, podržavam ideju da kućanski aparati moraju biti sastavljeni od izmjenjivih dijelova, no nikako ne mogu podržati ovu zelenu histeriju koja danas liči na ravnozemljaški pokret ili neku religiju...

VL
DU
Deleted user
15:40 07.10.2019.

poprilično sam vješt s tehnikom pa si puno toga sam popravim...ne da mi manjka novca, ali svoju staru veš mašinu Gorenje sam već popravljao bar 5 puta, sve sitni kvarovi... ali onaj programator na zupčanike još radi, ništa se ne kvari... a moj rođak je svoj sklop morao dati elektroničaru i sve to za 500 kn, da bi mu opet crkla za 6 mjeseci..

VL
Avatar Kaladin
Kaladin
13:15 07.10.2019.

Konzumerizam stvara profit i uništava planet. A greta i greteni služe samo kao placebo efekt na kojem ekoudruge zarađuju. I sve to po našem džepu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.