Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilište u Zagrebu

Apel novinara 21 redakcije: Neka izborna sjednica Senata bude otvorena za javnost

Sveučilište u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
21.02.2018.
u 13:43

'Ne možemo razumjeti strah Uprave Sveučilišta od javnosti i transparentnog praćenja procesa', stoji u apelu novinara iz 21 redakcije.

Uoči izborne sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu u petak, 23. veljače, novinari 21 redakcije ponovo apeliraju na Upravu Sveučilišta da sjednicu otvori za javnost.

'Izbor rektora nije i ne može biti interes samo stručnog tijela Sveučilišta, Senata koji broji 70 članova, već čitavog Sveučilišta i cjelokupne javnosti. Odluka kojom proces izbora rektora najvećeg javnog Sveučilišta ostaje zatvoren za javnost neshvatljiva je u trenutku opetovanih apela brojnih medija da im se omogući profesionalno obavljanje dužnosti i izvještavanje javnosti o procesu izbora.

S obzirom da za zatvorenost izborne sjednice Senata nema uporišta u aktima Sveučilišta, ne možemo razumjeti strah Uprave Sveučilišta od javnosti i transparentnog praćenja procesa', stoji u apelu novinara iz 21 redakcije.

Novinarski apel upravi Sveučilišta odaslala je 21 redakcija: Novi list, Novosti, Slobodna Dalmacija, Index.hr, Hrvatska televizija (HRT), Hrvatski radio (HRT), 24 sata, Srednja.hr, Večernji list, Jutarnji list, HINA, Telegram, Školske novine, Yammat.fm, Lupiga.com, Radio 101, Al Jazeera, RTL, Faktograf, Nova TV, N1 televizija.

Komentara 5

DU
Deleted user
13:48 21.02.2018.

ovo je specijalni rat protiv hrvata i krovnog hrvatskog sveucilista....uzas......

GU
Gustirna
14:36 21.02.2018.

Buduci su novinari javni radnici, ili preciznije drustveno politicki radnici u novinarstvu, jugomediji bi trebali bratati novinare javnim natjecajem a ne politickom pripadnoscu...

BA
bakulušić
21:57 21.02.2018.

Nisu uspjeli srušiti Trumpa, ne će uspjeti srušiti Borasa, oštrica im je tupa, gube snagu i lovi ih panika. Nitko im više ne pridaje značaj. Svaka sila za vremena! Sto godina je ipak previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije