Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hadž

Sveti tjedan islamskoga svijeta na mjestu hodočašća

Meka (1)
Foto: AFP/Reuters
1/29
15.11.2010.
u 18:03

Vjerski rituali završavaju u petak, a do tada muslimani moraju obaviti niz dužnosti, među kojima je i žrtvovanje ovna, kurbana

S današnjim danom počinju ovogodišnje petodnevne pobožnosti hodočasnika iz cijeloga svijeta u Meki. Jedan je od pet stupova islama taj da svatko ekonomski sposoban barem jednom u životu mora otići na hadž. Najsvježije procjene govore o tome da će na hodočasničkim stazama ovih dana biti barem četiri milijuna onih koji nisu došli s Arapskog poluotoka i susjednih zemalja. Internetske stranice Islamske zajednice u Hrvatskoj iz dana u dan prate kako se osjeća 75 hodočasnika iz Hrvatske.

Vjerski rituali završavaju u petak, a do tada muslimani moraju obaviti niz dužnosti, među kojima je i žrtvovanje ovna, kurbana.

Blagdani, dakako, završavaju veseljem. A veselje u šopingu.

Ključne riječi

Komentara 638

OB
-obrisani-
22:56 15.11.2010.

Strep drzao pridiku o braku hahahaha pet jadnica mu \"utekolo\" samo da ne zaboravimo olako ni onog zadnjeg jadnika sto ga za papire godinama drzao u kucnom pritvoru

IZ
Iznoser
23:01 15.11.2010.

15.11.2010. u 22:59h SkoroSkoro je napisao/la: tko je iznoser? _____________________________________ Ja sam ovdje sasvim novi. Jučer sam dobio kompjuter, pa ga isprobavam malo.

OB
-obrisani-
22:09 15.11.2010.

izno je pročitao kurana samo ona slova slučajno što ih je stigao vidjeti dok ga je baba njime lupala po glavi kad je bio mali kasnije islam više nije bio inn, a iznini su se priklonili trendovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije