Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki porast oboljelih
Povratak na članak

Švedskoj se nisu ispunile nade u kolektivni imunitet: 'Vidi se širenje virusa u zajednici'

Iako švedski zdravstveni dužnosnici nikada nisu izravno rekli da je cilj steći kolektivni imunitet, gdje je dovoljno ljudi razvilo imunitet da bi se zaustavilo širenje epidemije, govorilo se da je upravo to cilj švedske strategije.

Komentari 9

ME
medvedgrad
08:26 13.11.2020.

Ja više nikad necu gledati Šveđane istim očima. Kad pustite virus da ubija najosjetljivije skupine ljudi, donesete preporuku da se starijie ne prikljucuje na respiratore, a da pritom zbog svog komfora se ne odričete svog nacina zivota, to je cistii fašizam. Vise nikad necu uci u Ikeu, cisti divljaci.

VL
ST
stefj
01:36 13.11.2020.

Pustite vi Švedsku, tamo imaju slična kretanja brojki kao i u ostatku EU-a, a nemaju lockdown... A što se tiče smrtnosti, popriličan broj zemalja je lošije od njih; npr. u Europi su to Francuska, Belgija, Italija, Vel. Britanija, Španjolska, vjerojatno će ih za koji dan prestići i Češka i Makedonija...

VL
DU
Deleted user
19:19 13.11.2020.

Austrija: 8,5 mil stanovnika, u lockdownu, oko 9000 pozitivnih u jednom danu, Švedska oko 10,5 mil. stanovnika, bez lockdowna, oko 4500 pozitivnih u jednom danu! Ajde mi objasnite kakva je to "katastrofa" kada imaju manje od 50% "novopozitivnih" u usporedbi sa Austrijom i oko 2 mil stanovnika više i to bez lockdowna??? E sada: ili austrijske brojke ne štimaju i testovi pokazuju preveliki broj pozitivnih, ili ipak Švedjani ispravno rade???

VL
AA
aabbcc
17:57 13.11.2020.

Od cega da razviju imunitet kada su pola corona testova lazni i bezvezni ?

VL
AA
aabbcc
13:08 13.11.2020.

U Švedskoj neki to zovu politicka pandemija i sve su blize Kinezima gdje je medijska propaganda samo prošlost. _Zahvaljujuci razumu korona u Svedskoj nije nista promijenila a broj umrlih je kao i predhodnih godina. Kao novo imamo testove i br. umrlih s koronom a ne od korone .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.