Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAZAK U NATO

Švedski europarlamentarac poslao oštru poruku Milanoviću: 'Veto ide u oba smjera'

Izjava predsjednika Milanovića nakon svečane sjednice Šibensko-kninske županije
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
19.05.2022.
u 23:13

– Švedska i Finska uplaćuju milijarde u proračun Europske unije, a Hrvatska od njega prima milijarde – naveo je

Švedski europarlamentarac Charlie Weimers na svom je Twitteru poslao poruku predsjedniku Zoranu Milanoviću vezano uz njegove izjave da će uložiti veto na ulazak Švedske i Finske u NATO. 

– Švedska i Finska uplaćuju milijarde u proračun Europske unije, a Hrvatska od njega prima milijarde. Jednako kao za "NextGenerationEU" i sve druge fondove – naveo je. 

– Želim vas samo podsjetiti, gospodine predsjedniče Milanoviću, da veto ide u oba smjera – dodaje. 

Predsjednik Zoran Milanović, podsjetimo, izjavio je da će hrvatskog veleposlanika pri NATO-u Marija Nobila instruirati da bude protiv članstva Finske i Švedske dok se ne reformira izborni zakon u BiH

Naime, smatra da se od uvjetovanja članstva Finske i Švedske ne smije odustati dok se ne ostvari izborna jednakopravnost bosanskohercegovačkih Hrvata. 

– To nije čin protiv Finske i Švedske, nego za Hrvatsku – ustvrdio je. 

VIDEO Unatoč Putinovim prijetnjama Finska potvrdila zahtjev za članstvo u NATO-u!

 

Komentara 79

OP
optrt
23:25 19.05.2022.

bijeli prah će nas skupo koštati

DU
Deleted user
07:35 20.05.2022.

Interesantno je to da u švedskim medijima nigdje ne pominje se Hrvatska koja bi mogla stajati na putu ulaska ove dvije skandinavske zemljebu Aliansu.

ZI
zinegoid
09:05 20.05.2022.

imao je pravo. hrvatska je slučajna država, narod koji jednostavno ne zna što bi s njom, izuzev žrtava na kojima je stvorena, ovaj narod ne zaslužuje imati državu. stvorena krvlju nakon čega je predana u ruke ostacima ud-be, kosa, komunističkih velikana, špijuna te bratiji koja ju je razarala, njen puk ubijala. svaka mona vuče na svoju stranu tako da hrvatska strana uopće ne postoji. ne može se naći nekoliko čestitih hrvata koji bi upravljaji njom. slučajna država, onda se čudimo kako mnogi halapljivo gledaju prema njom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije