Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVA 2013.

Dvojica Šveđana osuđena na doživotnu kaznu zbog terorizma u Siriji

švedska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
14.12.2015.
u 16:43

Osuđenici koji govore švedski na tim snimkama izražavaju radost nakon dekapitacije

Dvojica Šveđana optuženih da su odigrala važnu ulogu u ubojstvima počinjenima u Siriji u proljeće 2013. osuđena su danas na doživotni zatvor zbog "terorističkog čina".

Hassan Al-Mandlawi (32) i Al Amin Sultan (30) odgovarali su na sudu u Göteborgu, na jugozapadu Švedske, o sudjelovanju u pogubljenju gušenjem i odrubljivanjem glave dvjema osobama u Alepu, nekadašnjem gospodarskom središtu Sirije.

Video-snimke tih zločina pohranjene su na USB-ključu zaplijenjenu u okviru druge afere u domu mlađeg optuženika.

Osuđenici koji govore švedski na tim snimkama izražavaju radost nakon dekapitacije jedne žrtve čiju glavu pokazuju njegovi krvnici.

Švedsko pravosuđe nije bilo u mogućnosti identificirati žrtve.

>> U Švedskoj pušten muškarac koji je bio osumnjičen za pripremu napada

>> Djecu muslimana trebalo je integrirati, a ne getoizirati

Komentara 9

PA
partizancina
17:06 14.12.2015.

A tko je to rekao vecernjem listu da su ta dvojica svedani .....da se posteno nasmijem.....svedani ih mrze i odvratni su im ...ne zele zivjeti pored takovih doseljenika ,vec se masovno sele iz gradova u novosagradene luksuzne vile u okolicamaa tih gradova..okrecu leda politicki socijaldemokratima i ostalim tzv desnicarskim strankama i masovno glasaju za novu nacionalnu stranku socijal demokrate......cak i stari doseljenici(juzni europejci krscani) ih izbjegavaju....to su sve odreda arapi muslimani koji mrze sve krscansko.....Svedska je danas DUBOKO razjedinjena zemlja na krscane i muslimane....samo na prvi pogled izgleda sve bajkoviti za to se brinu prodani politicari i represivni aparat.....ej pa tu sam u svedskoj vec 47 godina

ZI
zimerman
17:58 14.12.2015.

To je ta buducnost Europe , Hassan al I Al Amin Svedjani

BF
bf2
17:52 14.12.2015.

Švedi??? dajte molim vas prestanite forsirati tu multikulturalnost,pa u to više ne vjeruju ni studenti filozofskog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije