Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokirao vjernike

Svećenik spalio Benediktovu fotografiju: 'Napustio je stado'

papa Benedikt
DPA/PIXSELL
04.03.2013.
u 19:26

Svećenik Andrea Moggi iz talijanskog mjesta Castel Vittorio vjernicima šokiranima zbog paljenja kazao da je bivši papa napustio svoje "stado".

Talijanski svećenik na nedjeljnoj misi spalio je fotografiju pape Benedikta XVI. u znak protesta zbog njegova odlaska s čela Katoličke crkve, piše Reuters.

Svećenik Andrea Moggi iz talijanskog mjesta Castel Vittorio vjernicima šokiranima zbog paljenja kazao da je bivši papa napustio svoje "stado".

Papu usporedio s "Kapetanom kukavicom"

– Bilo je prekrasno – rekao je Moggi braneći svoj postupak dnevniku La Repubblica. Benedikta XVI., koji je čelo Katoličke crkve napustio u četvrtak, usporedio je s kapetanom Francescom Schettinom, koji je na sudu optužen za napuštanje broda koji se nasukao na talijanskoj obali prije nego što su svi putnici bili sigurni te koji je u javnosti prozvan "kapetan kukavica".

Načelnik mjesta Gian Stefano Orengo rekao je da je svećenikova akcija dovelo do toga da pola vjernika izađe iz crkve. – Prije nego što je počeo s homilijom, svećenik je uzeo fotografiju pape i rekao da to nije papa i da nije pastir te da je napustio svoje stado – kazao je Orengo te dodao da se Moggi poslužio svijećom kako bi zapalio Benediktovu fotografiju.

>>Lažni biskup pokušao se 'ušuljati' na sastanak kardinala

Komentara 35

Avatar EU afrodita
EU afrodita
19:55 04.03.2013.

Jadan onaj papa koji dolazi na Ratzingerovo mjesto......s čime će se morati baviti.....Ratzi se spasio...briga njega što ljudi govore....pametan čovik

DU
DuplaKava
20:14 04.03.2013.

A tog svećenika napustio oprez, pa se javno bavi vudu magijom.

QW
qwerty
19:44 04.03.2013.

gotovi su.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije