Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika i crkva

Talijanski biskup odbio blagosloviti sjedište stranke

Foto: Thinkstock
27.11.2017.
u 06:45

Taj potez je u suprotnosti s pozivima pape Franje da se katolici zauzmu u politici

Biskup nekad papinskog grada Viterbo, na oko 70 kilometara sjeverno od Rima, Lino Fumagalli odbio je dati blagoslov novom sjedištu Demokratske stranke (PD), bivše Komunističke stranke.

Zastupnik PD-a, Giuseppe Fioroni, koji je prethodno bio članom Demokršćanske stranke, zatražio je da se blagoslovi novo sjedište te stranke, ali biskup nije to dopustio svećenicima. 
– To se nije nikada dogodilo. Taj potez je u suprotnosti s pozivima pape Franje da se katolici zauzmu u politici – kazao je zastupnik Fiorini. Naglasio je naglasio kako “nismo više u doba non expedit”, kad je bilo zabranjeno talijanskim katolicima sudjelovanje u nacionalnom političkom životu. Na koncu je Fioroni izrekao kratku molitvu, koja, dakako, nije isto što i svećenički blagoslov.

Biskup Fumagalli pak drži kako nije potrebno da se blagoslovi neko političko sjedište. Jedno je zauzimanje katolika u politici, a drugo je davati javni crkveni blagoslov političkom sjedištu.

Blagoslov kipa Gospe od Loreta:

1/13

Komentara 9

DR
Drekavac
06:52 27.11.2017.

zna biskup sto radi sjedista hrvatskih stranaka su legla svega sto be valja u hrvatskoj njima nikakav blagosov nije potrebit njima je blagosov oimanje novaca poreznih obveznika....

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
08:09 27.11.2017.

Ahhaha, još se sjećam egzorcizma nesuđenih odaja ministra Crnoje, zvanog kratki. Ako nemaš časti, ljudskosti, ni Bog ti ne može pomoći. :)

Avatar Parousia
Parousia
08:47 27.11.2017.

Bozje oko uvijek gleda,sakrit Mu se nista ne da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije