Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazneno prijavljen

Svećenik (47) iz Slavonije spolno zlostavljao curicu?

Silovanje
Davor Puklavec/PIXSELL
20.09.2019.
u 14:20

Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku, izvijestila je policija

Muškarac (47) s područja Slavonije osumnjičen je za spolno zlostavljanje 14-godišnje djevojčice, zbog čega je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Kruže priče da je riječ o svećeniku, no iz policije to nisu željeli potvrditi.

Prema informacijama koje smo dobili, nad svećenikom je provedeno kriminalističko istraživanje koje je pokazalo osnovanu sumnju u počinjenje kaznenog djela spolne zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina. Osumnjičeni je nakon podizanja kaznene prijave pušten da se brani sa slobode.

- Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47- godišnjakom, koji je 4. rujna 2019. godine predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 6. Kaznenog zakona počinjenog na štetu ženskog djeteta. Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku – izvijestili su iz policije.

Đakovačko-osječka nadbiskupija svećenika je navodno udaljila iz službe do okončanja slučaja, no potvrdu za to još nismo dobili.

Zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka i zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela policija ne može iznositi druge pojedinosti ovog slučaja

- Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela, osobito žrtava kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznositi druge pojedinosti slučaja – ističu iz policije.

Komentara 34

MA
MarkoMaras
15:49 20.09.2019.

"Kruže priče da je svećenik" i onda već u idućoj rečenici "nad svećenikom je provedeno kriminalističko istraživanje".

AE
Aedes2017
14:44 20.09.2019.

Jedan takav ološ tim zločinom upropasti život djetetu i kontaminira duše tisuće vjernika ! HBK ga mora prijaviti,Crkva ga mora izopčiti a Vlast narediti doživotnu kemijsku kastraciju !

Avatar krcedolac
krcedolac
20:56 20.09.2019.

Zaobići ovu udrugu u širokom luku!Ne znam kome može biti potrebna?Meni ni najmanje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije