Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvi su Hrvati susjedi?
Povratak na članak

Sve su rjeđe susjedske kavice

Samo trećina Hrvata može se pohvaliti životom u skladnom susjedstvu, a svi ostali sa svojim susjedima tek usput popričaju i gotovo se nikada ne posjećuju

Komentari 2

Avatar @promatrač
@promatrač
07:36 22.08.2016.

Što se standard materijalnih potreba i njihova zadovoljavanja bude više povećavao, recipročno tomu će socijalni kontakti stagnirati tj. sveopća anonimnost u masi će biti izraženija. Ta pojava je na zapadu svakodnevnica. Fraze i klišeji tipa pitanja npr. ;kako si ? - se izgovaraju bez da ikoga zanima i odgovor na njih. Čovjek iz izvornog, naravnog, socijalnog bića postaje samo objekt čija se vrijednost mjeri materijalnom korisnosti ne po svaku cijenu za njega samog nego više za onog koji ga na taj način vrijednuje. Žalosno ali istinito.

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:01 22.08.2016.

joj susjeda, to vam nije tako jednostavno, to bu trajalo...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.