Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Sve slabija podrška EU, tek 45 % Europljana je podupire

eu
VL FOTO
14.05.2013.
u 16:02

Povjerenje u projekt ujedinjene Europe pao je u svim državama članicama i to sa 60 na 45 posto. U Francuskoj je taj pad još i veći i tek 41 posto Francuza daje podršku Europskoj uniji.

Podrška Europskoj uniji slabi, rezultati su to istraživanja koje je proveo centar PEW. Istovremeno, Europljani su uvjereni da će jača ekonomska integracija dovesti do rješenja za izlazak iz dužničke krize.

Povjerenje u projekt ujedinjene Europe pao je u svim državama članicama i to sa 60 na 45 posto. U Francuskoj je taj pad još i veći i tek 41 posto Francuza daje podršku Europskoj uniji.

Dublju ekonomsku integraciju, kao rješenje za izlazak iz krize, svega 28 posto stanovnika EU smatra dobrim izborom, a u Francuskoj je ta brojka još i manja te je zabilježeno tek 22 posto podrške.

Građani EU-a najviše su naklonjeni Njemačkoj te su je ocijenili najpouzdanijom članicom, dok je kancelarka Angela Merkel \"zaradila\" titulu najpopularnije predsjednica vlade u Europi.

Tek trećina Nijemaca smatra da se ekonomska situacija pogoršava, dok u Španjolskoj samo 4 posto ispitanih smatra da je ekonomska situacija dobra.

>>Europa: Usporavanje štednje u zamjenu za brze reforme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije