Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezolucija Zemlja

Sve je više očišćenih lokacija diljem hrvatske obale

16.10.2022.
u 15:30

Proteklog se vikenda čistilo oko Šibenika i na Korčuli, a sve u sklopu velike Večernjakove ekološke akcije

Nakon završetka turističke sezone koja je jedan od glavnih gospodarstvenih pokretača za razvoj i napredak Šibensko – kninske županije često se mogu vidjeti i negativne posljedice za prirodu i okoliš. Naime, turisti, ali i domaći stanovnici zbog velike količine otpada tijekom sezone nesavjesno odlažu otpad u prirodu što negativno utječe na ekosustav. Upravo su iz toga razloga udruga mladih "Mladi u EU" i Razvojni Europski centar Inicijativa odabrali Jadrtovac, mjesto u blizini Šibenika koje se nalazi u Morinjskom zaljevu, za svoju akciju čiščenja u sklopu velikog Večernjakovog ekološkog projekta Rezolucija Zemlja

- Riječ je o lokaciji koje je mrjestilište riba i gnjezdilište ptica, a zelena oaza nudi i ljekovite obale za počinak i uživanje u tihom prirodnom okolišu za akciju čišćenja i uređenja od otpada nakon turističke sezone - objasnili su iz udruge, a na akciji koja je održana 14. listopada okupilo se ukupno 16 volontera koji su očistili i uredili manje područje zaljeva, koje je prema uputama i smjernicama Zelenog grada, gradskog poduzeća zaduženo za uređenje i čišćenje od smeća i otpada, najkritičnija točka u Morinjskom zaljevu. U sklopu akcije su volonteri sakupili ukupno 25 velikih vreća otpada i smeća.

Također, udruga Novi otok iz Vele Luke dan kasnije održala je akciju čišćenja dijela obale uvale Prižba u blizini plaže. U akciji su sudjelovali volonteri udruge čisteći obalu i vadeći razni otpad iz mora koji je pluta po površini. Udruga inače promiče održivi razvoj i pokušava podići svijest otočana, posebno djece i mladih o važnosti očuvanja okoliša i promoviranja održivog razvoja zajednice.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije